Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dobro ispunjene tribine

VIDEO Rijeka prekinula pobjednički niz Hajduka: Tomečak i Drmić šokirali više od 15 tisuća navijača na Poljudu

Hajduk i Rijeka zatvorili su 7. kolo HT Prve lige na Poljudu.

Nogometaši Rijeke odnijeli su sva tri boda s Poljuda, gdje su u posljednjoj utakmici 7. kola HT Prve lige u jadranskom derbiju svladali domaći Hajduk s 2:1 (2:0).

Rijeka je povela u 21. minuti pogotkom Ivana Tomečaka, a na 2:0 je prednost gostiju povećao Josip Drmić. Hajduk je bolju igru u drugom poluvremenu okrunio pogotkom Josipa Eleza u 54. minuti, ali do izjednačenja domaća momčad nije uspjela doći.

U prvom nedjeljnom derbiju odigranom u Gradskom vrtu, Dinamo je s 2:0 pobijedio Osijek. Strijelac prvog pogotka bio je Kristijan Jakić u 33. minuti, a do konačnih 2:0 Zagrepčani su došli autogolom Danijela Lončara.

Tako su Dinamo i Rijeka s 13 bodova iz šest utakmice zasjeli na prva dva mjesta prvenstvene ljestvice. Trećeplasirano Hajduk je iz sedam nastupa ostao na 13 bodova, baš kao i Osijek koji je na četvrtom mjestu.

Već u začetku utakmice na Poljudu momčad Gorana Tomića je pokazala da je u Split došla s velikim ambicijama, iako je Marko Livaja u 3. minuti priprijetio nedovoljno preciznim udarcem.

No, u 4. minuti je Rijeka već poslala loptu u mrežu. Srećom po Hajduk i njegove navijače, strijelac Josip Drmić našao se u zaleđu.

Loša vijest za trenera Hajduka Jensa Gustafssona bila je ozljeda iskusnog mađarskog reprezentativca Gerge Lovrencsicsa, zbog koje je već u 12. minuti morao napustiti travnjak, a zamijenio ga je Dellova.

U 21. minuti Rijeka je pokazala kako se brzo može transformirati u kontranapad. Povukao je loptu Prince Ampem po lijevoj strani i ubacio pred gol, gdje je Posavec uspio zaustaviti prvi udarac, ali je odbio loptu do neometanog Ivana Tomečaka koji je bez problema pogodio mrežu za 1:0.

Pogodak Tomečaka:

Deset minuta poslije po desnoj strani se sjurio Issah Abbas, ušao u kazneni prostor, gađao lijevi kut Hajdukovog gola, ali je pogodio samo unutarnji dio vratnice.

Dvije minute poslije Hajduk je imao najbolju priliku u prvom dijelu. Mlakar je dobio dobru loptu na rub peterca i gađao suprotni kut, ali nije bio precizan.

Gotovo svaki dolazak Riječana pred vrata domaće momčadi sijao je paniku u Hajdukovim redovima. Tako je bilo i u 39. minuti kad je u završnici neprecizan bio Abbas. No, u 43. minuti lopta je ponovno završila iza leđa Josipa Posavca.

Ampem je došao iz svoje polovice gotovo do kaznenog prostora i dao odličnu loptu za Drmića. Švicarac se driblingom oslobodio Stefana Simića i stvorio si dovoljno prostora da s lijeve strane desnom nogom pogodi suprotan kut za 2:0.

Pogodak Drmića:

Zadovoljni onim što su napravili u prvom poluvremenu, gosti su se u drugom dijelu ograničili na branjenje stečene prednosti.

Hajduk je to iskoristio u ranoj fazi drugog dijela i već u 54. minuti prepolovio zaostatak. Iz kuta je ubacio Filip Krovinović, a na prvoj vratnici je prvi na lopti bio Josip Elez i glavom je uspio svladati Prskala.

Pogodak Eleza:

Splićani su u drugom poluvremenu uputili čak 12 udaraca prema riječkim vratima, ali samo je taj Elezov bio precizan. Nekoliko izglednih situacija imali su 'bijeli' za izjednačenje. U 64. minuti Elez je bio asistent, a Biuk je iskosa pogodio samo vanjski dio mreže.

U 76. minuti još bolja situacija. Nakon udarca iz kuta Stefan Simić je uklizao na loptu tri metra od gol-crte, ali je loše zahvatio i promašio cilj.

I tu je priči bio kraj. Rijeka je došla do svoje četvrte pobjede u posljednjih pet prvenstvenih gostovanja na Poljudu.

Utakmicu je sudio Fran Jović iz Zagreba.

Strijelci: 0:1 Ivan Tomečak (21), 0:2 Josip Drmić (43), 1:2 Josip Elez (54)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider