Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Zaslužena pobjeda"

Gustafsson razočaran porazom i ozljedom Lovrencsicsa, Tomić zadovoljan: "Mogli su zabiti samo slučajno..."

Hajduk i Rijeka zatvorili su 7. kolo HT Prve lige derbijem na poljudskom stadionu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem susretu 7. kola HT Prve lige Rijeka je slavila protiv Hajduka s 2:1 na Poljudu pred više od 15 tisuća navijača.

Već nakon prvih 45 minuta bilo je 2:0 za gostujuću momčad, zabili su Tomečak i Drmić, dok je Hajduk uspio tek smanjiti na 2:1 pogotkom Eleza.

Nakon utakmice trener splitske momčadi Jens Gustafsson bio je vidljivo razočaran ishodom Jadranskog derbija.

"Ovo je veliko razočarenje za nas. Naročito prvo poluvrijeme, dopustili smo im previše kontranapada u čemu je Rijeka jako dobra. Donijeli smo neke loše odluke, a i rano smo izgubili Gerga Loverncsicsa zbog ozljede", rekao je švedski trener pa nastavio.

"Drugo poluvrijeme je bilo bolje, dali smo sve od sebe da preokrenemo rezultat utakmice, ali nismo uspjeli".

Pogodak Tomečaka:

Jedan od ključnih trenutaka za Hajduk bila je ozljeda važnog prvotimca, Lovrencsica koji donosi veliko iskustvo splitskoj momčadi.

"Morali smo mijenjati, on je naš najiskusniji igrač, a takve promjene u sastavu nitko ne želi raditi", zaključio je švedski trener.

Pogodak Drmića:

S druge strane, trener Rijeke Goran Tomić mogao je biti jako zadovoljan. Uzeli su velika tri boda u Jadranskom derbiju.

"Velika pobjeda za nas. To želim vidjeti od svoje momčadi da bude goropadna na domaćem i na gostujućem terenu. Pokazali smo gard pobjednika protiv momčadi koja je jako dobra na svom terenu, tako da me to najviše veseli", rekao je Tomić.

Pogodak Eleza: 

Na vrhu tablice je gužva, nekoliko momčadi ima po 13 bodova, a Rijeka ima i utakmicu manje. Iako se očekivalo da će riječka momčad biti umorna nakon ispadanja iz Europe, to se nije vidjelo na terenu.

"Ma umor je samo u glavi, igrači su to odradili fantastično. Mogli smo otići na poluvrijeme s većom razlikom, dok smo pali u drugom poluvremenu. Htjeli smo igrati kao i u prvom dijelu, ali Hajduk nas je pritiskao. Mogli su zabiti gol iz prekida ili slučajno, to se i dogodilo. Zaslužena pobjeda za nas", zaključio je trener Rijeke.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider