Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte golove

VIDEO Hajduk razbio Lokomotivu i preskočio Rijeku na tablici: Kalinić pokrenuo golijadu

Hajduk je ugostio Lokomotivu u 28. kolu Prve HNL na Poljudu.

Hajduk je pobijedio Lokomotivu s 4:0 u susretu 28. kola Prve HNL na Poljudu.

Strijelci za splitski sastav bili su Nikola Kalinić (22), Filip Krovinović (43), Dario Melnjak (54) i Emir Sahiti (62).

Od samog početka utakmice igralo se praktički na jedan gol, onaj Lokomotive, a takav pristup Hajduku je donio rezultat u 22. minuti. Grgić je sa sredine igrališta uputio okomitu loptu prema Kaliniću koji je izbjegao zaleđe, a zatim sa 15 metara sjajnim lobom svladao Nevistića.

Kalinić zabio za vodstvo Hajduka

Da Hajduk na odmor ode sa značajnijom prednosti pobrinuo se Krovinović koji je u 43. minuti lijepim udarcem s više od 20 metara pogodio suprotni kut suparničkog gola.

Prekrasan pogodak Krovinovića

Tamo gdje je stao krajem prvog dijela, Hajduk je nastavio početkom nastavka, u 54. minuti treći pogodak postigao je Melnjak nakon uigrane akcije iz prekida.

gol expired VIDEO Pogledajte priznat i poništen gol Hajduka o kojima se raspravlja divider

Livaja je ubacio iz slobodnog udarca u 16-erac gdje je Ferro spustio glavom loptu za Kalinića, pokušaj "škarica" domaćeg centarfora nije bio uspješan, ali koncentriran u nastavku akcije bio je Melnjak.

Melnjak "probušio" mrežu Lokomotive

Konačnih 4:0 postavio je Sahiti u 62. minuti, Kalinić je na sredini igrališta oteo loptu neopreznom Soldi, a Krovinović je odmah proigrao Sahitija koji se sjurio prema suparničkom golu i potom mirno prebacio istrčalog Nevistića.

Sahiti postavio konačan rezultat

S ova tri boda Hajduk je stigao na treće mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i četvrta Rijeka koja je ranije u subotu izgubila od Gorice sa 0:1, ali Hajduk je odigrao utakmicu manje.

Ispred njih su Dinamo i Osijek, koji će svoje utakmice 28. kola igrati u nedjelju, sa po 54 boda. Lokomotiva je ostala peta sa 36 bodova, koliko ima i šesta Gorica.

 

Tablica HNL-a:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider