Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kako ih je izvrtio...

Modrić zakucao Barcelonu: Pobjeda Reala u El Clasicu, presudio penal dosuđen uz pomoć VAR-a!

U prvom ovosezonskom El Clasicu Real Madrid je slavio protiv Barcelone na Camp Nouu.

Barcelona - Real Madrid 1:3, rezultat je prvog ovosezonskog El Clasica, u kojem je posljednji pogodak na utakmici postigao kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Real je rano poveo, Barca ekspresno izjednačila da bi se utakmica prelomila nakon sat vremena igre kada je Sergio Ramos realizirao jedanaesterac dosuđen uz pomoć VAR-a.

Dva zgoditka u prvih osam minuta

Do vodstva je Real stigao već u 5. minuti, kad je Karim Benzema sjajnom loptom proigrao Fedea Valverdea, a ovaj hladnokrvno poslao loptu pod gredu preko nemoćnog Barcelonina vratara Neta.

Na izjednačenje se čekalo samo tri minute. Lionel Messi je započeo akciju prebacivši obranu Reala, a na njegovo dodavanje se po lijevoj strani sjurio Jordi Alba. Njegov ubačaj je na prvoj vratnici dočekao Ansu Fati i proslijedio loptu u mrežu.

U sadržajnom prvom poluvremenu svi udarci jedne i druge momčadi išli su u okvir vrata, ali što zahvaljujući dobrim obranama vratara, što dobrim reakcijama obrambenih igrača, rezultat na poluvremenu je ostao 1:1.

VAR penal prekinuo Barcine juriše

U drugom poluvremenu je Barcelona bila manje opasna nego u prvom, a u krivom smjeru je domaća momčad krenula nakon što Lenglet bespotrebno skrivio kazneni udarac koji je sudac Juan Martinez Munuera dosudio na sugestiju iz VAR sobe, nakon pregledavanja snimke.

Lenglet je za dres povukao Sergija Ramosa koji nikako nije mogao doći do lopte koja je bila upućena prema njemu, ali je otišla visoko iznad. No, kapetan Reala je pao, što je sudac prosudio kao prekršaj za kazneni udarac. Ramos je sam uzeo loptu i donio novo vodstvo Realu.

Neto spašavao Barcu težeg poraza

Vratar Barcelone Neto se u završnici utakmice našao na "streljani", ali je sjajnim obranama, dvaput Kroosu i jednom Ramosu, zadržao Barcelonu u igri za moguće izjednačenje.

No, u 90. minuti je i domaći vratar bio nemoćan protiv Luke Modrića koji je u igru ušao u 69. minuti. Kapetan hrvatske reprezentacije je izbacio u priliku Juniora Viniciusa, ali ga je onemogućio Neto padom u noge. No, lopta je preko Casemira opet došla do Modrića koji je na rubu kaznenog prostora dvaput vagao i prošao domaćeg vratara te sa 12 metara poslao loptu u mrežu između dvojice Barceloninih nogometaša za 21. trijumf Reala u dvobojima s najljućim suparnikom odigranim u Barceloni.

Real je pobjedom došao do 13 bodova iz šest utakmica i zasjeo na vrh ljestvice španjolskog prvenstva s dva boda prednosti pred Real Sociedadom i Villarrealom. Barcelona je ostala na sedam bodova iz pet nastupa, što ju trenutačno smješta na desetu poziciju.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider