Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zimski mercato

Rangnickova skica Uniteda: Novi šef dobio 120 milijuna eura za siječanj i planira ih rasporediti na tri imena

Bio bi sretan da za taj novac dobije trojicu, a uspije li dovući i četvrtog - odradio bi prijelazni rok iz snova već ovaj siječanj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premierligaš Manchester United sprema se za svoju novu eru, a njezin početak označio je dolazak Ralfa Rangnicka na mjesto privremenog trenera do kraja sezone. Nijemac će se po isteku privremenog trenerskog ugovora preseliti u urede i izabrati novog šefa Uniteda, a dok to dođe, pokušat će spasiti od tekuće sezone što se spasiti da.

Uprava Crvenih vragova stavila mu je u kasicu prasicu 120.000.000 eura za siječanjski prijelazni rok kako bi momčad prilagodio svojim potrebama, a on je odlučio taj iznos rasporediti na četiri čovjeka koja trenutačno ima na šoping listi. Trojica su mu prioriteti, a dođe li mu i četvrta želja, bio bi to ogroman uspjeh.

gol expired Novi trener Uniteda preskače utakmicu protiv Arsenala: Ubrzo je stiglo objašnjenje iz Engleske divider

Sve mahom igrači s kojima je ranije surađivao, a prvi mu je na radaru Timo Werner. Napadača Chelseaja Rangnick je doveo u RB Leipzig iz Stuttgarta, imaju sjajan odnos i obojica se nadaju da bi mogli nastaviti svoju plodnu suradnju i na Otoku.

Werner je napravio svoje napadačko ime u njegovom Leipzigu i posljedično zaradio 55.000.000 eura težak transfer u Chelsea. Trenutačno je u nemilosti kod njihovog sunarodnjaka Thomasa Tuchela, ali Rangnick bi ga rado vratio s margine.

gol expired Manchester United službeno potvrdio Ralfa Rangnicka: Do kraja sezone će biti na klupi pa preuzeti novu ulogu divider

Rangnick se nada još malo izmusti od svojih veza u Salzburgu i Leipzigu, pa je bacio oči i na dvojac Amadou Haidara i Christopher Nkunku, koji su obojica radili s njim u RB Liepzigu i trebali bi pojačati vezni red Manchester Uniteda, odnosno pripremiti ga za mogući odlazak Paula Pogbe na koncu sezone.

Četvrto i posljednje ime na Rangnickovom popisu je ono koje na svojim popisima imaju vjerojatno svi respektabilniji menadžeri svijeta – Erling Haaland. Ali, Rangnick ima ibera u rukavu u odnosu na ostale klubove, a to je sjajan odnos s njim i njegovim enturažom. Naime, Rangnick je odličan s njegovim ocem, bivšim igračem Leedsa i Man Cityja Alfom Ingeom Haalandom, a bio je i sportski direktor kad je Haaland stigao u Salzburg, odakle se probio na međunarodnu scenu.

gol expired Unitedov adut za rušenje Liverpoola i dovođenje Haalanda: Inovator kojeg je Klopp kopirao i sve osvojio divider

Norveškom napadaču na ljeto će se aktivirati otkupna klauzula u ugovoru teška 75.000.000 eura i to je ono što Rangnick čeka, ali će navodno pokušati nešto dogovoriti već ove zime…

Već od siječnja United bi u idealnom raspletu mogao igrati u sastavu De Gea – Wan Bissaka, Maguire, Varane, Shaw – Haidara, Fernandes – Sancho, Nkunku, Ronaldo – Werner.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider