Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zimski mercato

Stara dama probleme rješava šopingom na zimu: Allegri želi napadača i veznjaka za drugu polovicu sezone

Trener Juventusa Massimiliano Allegri želi se pojačati za drugu polovicu sezone u Serie A.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Torinski Juventus zaključio je 2021. godinu s dvije pobjede i barem malo ublažio tešku situaciju u kojoj se nalazi klub naviknut isključivo na prva mjesta. Trenutačno je situacija takva da slave i povratak u top četiri na prvenstvenoj ljestvici, a krizu planiraju riješiti – šopingom!

Novu godinu Stara dama će otvoriti protiv Napolija, a kako šef Max Allegri smatra da će se sezona lomiti u sljedećih nekoliko mjeseci, za očekivati je da će ove zime poseći za pojačanjima u prijelaznom roku.

Nekoliko napadača na popisu želja

Prije svega mora doći napadač, a Allegri ima nekoliko opcija. Primarna je povratak Maura Icardija u Italiju. Argentinac je posljednjih nekoliko mjeseci preživio turbulentno razdoblje sa suprugom, sad je sve okej s njima, ali afera mu je narušila odnose s ostatkom svlačionice i Mauricio Pochettino razmišlja o tome da mu se zahvali i prebaci problem nekom drugom.

gol expired Hrvatski derbi u Serie A Interu, Tudor uzeo bod protiv Fiorentine, a Bašić zaigrao za Lazio divider

Plan B za taj potez je posudba Aleksandra Mitrovića, ali to će biti izvedivo jedino pristane li Fulham na posudbu što je malo vjerojatno. U teškoj rezervi su Pierre Emerick Aubameyang i Anthony Martial, međutim zbog narušene financijske situacije njihova su primanja trenutačno izvan dosega Juventusa.

Poslije napada korekcije u vezi

Druga krizna pozicija na kojoj bi Allegri želio neko novo ime jest ona u veznom redu. Nećete vjerovati, ali u moru veznjaka koje Juve ima u rosteru, talijanski mediji tvrde da traže dalje jer su Ramsey, Rabiot, Locatelli i društvo previše sterlini prema naprijed, nisu dovoljno kreativni i ne zabijaju. Šef Stare dame planira prodati Velšanina i vjerojatno Brazilca Arthura kako bi rasteretio budžet, a umjesto njih dovesti jeftinijeg švicarskog reprezentativca Denisa Zakariju koji trenutačno igra za Borussiju Monchengladbach.

Njemu na ljeto istječe ugovor pa može doći besplatno, no Allegri planira na zimu ponuditi manju odštetu, čak i ugovor Westona McKenniea pod račun.

Zakaria bi trebao dovesti potrebnu kreativnost u vezni red koji je natrpan "drvima“, a efikasnost bi trebao popraviti veznjak Lazija Luis Alberto, koji trenutačno nije u prvom planu u Laziju. Karta na koju Juve igra jest činjenica da su mu spremni ponuditi veću minutažu, to će vjerojatno biti dovoljno za igrača, ali pitanje je što će na cijeli posao reći šef rimskog kluba Claudio Lottito.

A kad već traže za novim veznjakom, navratit će i do Marseillea gdje igra Boubacar Kamara, također zadnji vezni, ali igrač koji može doći bez odštete na ljeto.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider