Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Naše kolo na Čizmi

Hrvatski derbi u Serie A Interu, Tudor uzeo bod protiv Fiorentine, a Bašić zaigrao za Lazio

Hrvatski internacionalci obilježili su današnji program talijanske lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Intera s minimalnih su 1-0 pobijedili Torino na San Siru i došli do sedme uzastopne pobjede u utakmicama Serie A te su privremeno stvorili sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli i trećeplasirani Milan koji imaju utakmicu manje.

Pobjednički pogodak za Inter postigao je nizozemski reprezentativac Denzel Dumfries u 30. minuti.

Na obje strane su u početnim sastavima bila po dvojica hrvatskih nogometaša; kod Intera Marcelo Brozović i Ivan Perišić, dok je Ivan Jurić na teren poslao Marka Pjacu i Josipa Brekala. Perišić je igru napustio u 90. minuti, a Brekalo u 76. minuti, dok su Brozović i Pjaca odigrali cijelu utakmicu. Pjaca je u 18. minuti uputio opasan udarac s ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo pokraj vratnice.

Inter na čelu ima 46 bodova, sedam više od Napolija i Milana. Torino je ostao na 11. mjestu sa 25 bodova.

Tudor podijelio bodove s Fiorentinom

Verona je pod vodstvom Igora Tudora odigrala 1-1 protiv Fiorentine. Domaća momčad je povela u 17. minuti pogotkom Lasagne, a Firentinci su izjednačili tek u 81. minuti, kad je pogodak postigao Castrovilli.

Boško Šutalo je odigrao cijelu utakmicu za Veronu koja je sa 24 boda ostala na 12. poziciji, a Fiorentina je sa 32 boda na sedmom mjestu.

I dvoboj Roma - Sampdoria je završio podjelom bodova (1-1). Uzbekistanski reprezentativac Eldor Šomurodov doveo je Romu u vodstvo u 72. minuti, ali Sampdoria je u 80. minuti izjednačila preko Gabbiadinija.

Roma je s 32 boda ostala šesta, a Sampdoria je na 15. poziciji sa 20 bodova.

Bašić igrao za Lazio

U prve dvije utakmice odigrane u srijedu nogometaši rimskog Lazija i Bologne ostvarili su pobjede na gostujućim stadionima - Lazio je sa 3-1 slavio u Veneciji, a Bologna je s 3-0 trijumfirala kod Sassuola.

Lazio je poveo već u 3. minuti pogotkom Pedra. Forte je u 30. minuti izjednačio, ali su Rimljani u drugom poluvremenu došli do pobjede golovima Acerbija (48) i Luisa Alberta (90+5), koji je u 74. minuti ušao umjesto Tome Bašića. Hrvatski veznjak je u 64. minuti zaradio žuti karton.

Lazio je unatoč pobjedi ostao na devetom mjestu sa 31 bodom, ali se bodovno izjednačio s dvije momčadi koje imaju bolju gol-razliku, ali i utakmicu manje, a to su Roma i Fiorentina. Venezia sa 17 bodova na 16. poziciji.

Bologna je pobjedu kod Sassuola osigurala već u prvom poluvremenu golovima Orsolinija (36) i Hickeyja (44), a tri boda je potvrdio Santander (90+4).

Sa 27 bodova Bologna je privremeno zasjela na deseto mjesto, a Sassuolo sa 24 boda na 12. poziciji.

Italija - 19. kolo
Sassuolo - Bologna 0-3 (Orsolini 36, Hickey 44, Santander 90+4)
Venezia - Lazio 1-3 (Forte 30 / Pedro 3, Acerbi 48, L. Alberto 90+5)
Roma - Sampdoria 1-1 (Šomurodov 72 / Gabbiadini 80)
Inter - Torino 1-0 (Dumfries 30)
Verona - Fiorentina 1-1 (Lasagna 17 / Castrovilli 81)
Empoli - Milan (20.45)
Napoli - Spezia (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider