Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigla potvrda

Vlasnik Leicestera među poginulima u padu helikoptera, poznat identitet pete osobe

Potvrđene su crne slutnje nakon pada helikoptera u Leicesteru.

U helikopteru koji se u subotu navečer srušio nakon utakmice Leicestera i West Hama bio je i vlasnik Leicestera Vichai Srivaddhanaprabha.

Engleski klub potvrdio je u nedjelju navečer da je 60-godišnji tajlandski poduzetnik poginuo u nesreći.

"S najdubljim žaljenjem i slomljena srca potvrđujemo da je naš predsjednik Vichai Srivadhanaprabha bio među onima koji su tragično izgubili život u subotu navečer kad je helikopter koji je prevozio njega i još četiri osobe pao blizu King Power stadiona. Nijedna od pet osoba iz letjelice nije preživjela", kaže klub iz tog grada u središnjem dijelu Engleske u priopćenju objavljenom na svojoj internetskoj stranici.

Policija je identificirala ostale četiri žrtve kao Nursaru Suknamai i Kaveporna Punparea, dva člana ekipe Vichaija Srivadhanaprabhe, pilota Erica Swaffera, te kopilotkinju Izabelu Rozu Lechowicz.

Srivaddhanaprabha je bio vrlo popularan u Leicesteru, ne samo zbog nogometa, nego i brojnih humanitarnih donacija i doprinosa lokalnoj zajednici. Klub je preuzeo 2010. godine, a u njegovoj eri Lisice su 2016. senzacionalno osvojile naslov prvaka.

Klub je pozdravio "dobrotu i velikodušnost" Vichaija Srivadhanaprabhe, "velikog čovjeka čiji su život određivali ljubav koju je posvetio svojoj obitelji i onima koje je vodio s toliko uspjeha".

Klub je najavio odgodu utakmice predviđene u utorak protiv Southamptona u engleskom Liga kupu.

Brojni nogometni navijači pristizali su u nedjelju cijeli dan pred stadion, potreseni tragičnim događajem, kako bi položili bukete cvijeća i šalove u bojama kluba ili u tišini odali počast.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider