Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazak velikana

Lavina emocija na Camp Nouu: Agüero plačući objavio tužnu vijest, Guardiola, Xavi i cijela momčad Barce u suzama

Sergio Agüero objavio je da odlazi u mirovinu nakon što je imao problema sa srcem…

Sergio Agüero odlazi u mirovinu. Argentinac je to objavio na press-konferenciji na Camp Nouu.

"Želim vas obavijestiti da sam odlučio prestati igrati profesionalni nogomet. Ovo su jako teški trenuci, ali hej, još uvijek sam jako zadovoljan odlukom koju sam donio. Na prvom je mjestu moje zdravlje, koje je došlo u pitanje zbog problema koji sam imao prije nekoliko tjedana", kazao je suznih očiju.

Nakon što je krajem listopada imao problema sa aritmijom srca, Agüero je prošao liječničke preglede i dobio je preporuku da je najbolje da prekine profesionalnu karijeru.

Emocije su curile niz zidove slavnog stadiona. Kun nije mogao skriti suze dok je obznanjivao odluku, a plakali su i mnogi prisutni.

Na press-konferenciji bili su nazočni predsjednik Barcelone Joan Laporta i cijela momčad katalonskog kluba, na čelu s trenerom Xavijem Hernandezom, a iz Manchestera su također stigli Pep Guardiola i Txiki Begiristain, koji su pružili podršku argentinskom nogometašu u ime njegova bivšeg kluba Manchester Cityja.

"Bio sam u rukama liječnika i rekli su mi da je najbolje prestati igrati. Odluku sam donio prije 10 dana. Učinio sam sve da vidim ima li nade, ali nije je bilo puno. Jako sam ponosan na svoju karijeru. Uvijek sam sanjao da igram nogomet, od svoje pete godine, kada sam dodirnuo loptu, i moj san je bio igrati u Prvoj argentinskoj ligi, nikad nisam razmišljao o dolasku u Europu. Uspio sam zahvaljujući Independienteu pa Atléticu, koji se kladio na mene kad sam imao 18 godina. Zahvaljujem ljudima iz Manchester Cityja, koji znaju što osjećam prema njima. Tamo sam ostavio svoje najbolje godine i oni su se ponašali jako dobro prema meni. Zahvaljujem ljudima iz Barcelone, predsjedniku Laporti, koji me je kontaktirao i doveo. Došao sam u veliki klub i oni su se jako dobro ponašali prema meni. Isto tako se zahvaljujem argentinskoj reprezentaciji, koja mi je najviše u srcu", kazao je Aguero i potom je pojasnio svoje stanje:

"Trenutačno se osjećam dobro. Očito su prva dva tjedna bila teška, ali što se može. Kada sam napravio prvi test u klinici, liječnici su mi rekli da postoji velika mogućnost da ću morati prekinuti karijeru. Odmah sam se psihički pripremio, ali nije bilo lako. I kad su mi rekli da je definitivno, trebalo mi je još nekoliko dana da to obradim u glavi. Isprva sam se nadao, ali onda sam postao svjestan da je gotovo. Sada sam dobro, ali da, bilo je teško."

"Na kraju mogu biti sretan što mi se to dogodilo s 33 godine. S jedne strane, ponosan sam na svoju karijeru i hvala Bogu da mi se to dogodilo sada, a ne prije", kazao je Argentinac.

Agüero je igrao za Manchester City od 2011. do 2021., a s Građanima je osvojio četiri naslova prvaka Engleske i legenda je tog kluba. Argentinac je najbolji strijelac Manchester Cityja s 260 golova.

Agüero je u dresu argentinske reprezentacije osvojio U-20 svjetsko prvenstvo te zlatnu olimpijsku medalju na OI-u u Pekingu 2008.  

U karijeri igrao za Independiente de Avellaneda, Atletico Madrid, Manchester City i Barcelonu te je postigao ukupno više od 400 golova.

Agüero je morao napustiti igru protiv Alavesa 30. listopada nakon što je pretrpio aritmiju, a iz Barcelone su izvijestili da će biti odsutan tri mjeseca kako bi se proveli liječnički pregledi i kako bi se utvrdio opseg srčanih problema.

Nakon dolaska iz Manchester Cityja prošlog ljeta, Agüero je odigrao svega pet utakmica za Barcelonu. Mala utjeha mu je što se upisao u strijelce u El Clasicu na Camp Nouu, no Barcelona je izgubila najveći derbi, Real je slavio s 2:1.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider