Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastanak točno u 12 sati

Guardiola stigao u Barcelonu: Legenda objavljuje tužnu vijest, prštat će emocije na Camp Nouu

Očekuje se da će Sergio Agüero danas objaviti da se povlači iz profesionalnog nogometa nakon što je imao probleme sa srcem…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je jučer objavila priopćenje u kojem potvrđuje da će se danas održati sastanak sa Sergijem Agüerom (33) kako bi se definirala njegova budućnost.

Mundo Deportivo piše da će argentinski napadač najvjerojatnije potvrditi odlazak u mirovinu nakon što je u utakmici protiv Alavesa prije mjesec i pol dana doživio aritmiju srca.

Press-konferencija na Camp Nouu počinje točno u 12 sati.

"Na događaju će također sudjelovati Joan Laporta, predsjednik Barcelone, i igrači prve momčadi", među ostalim stoji u kratkom priopćenju Barce.

Katalonski radio objavio je da na Camp Nou stižu Pep Guardiola i Txiki Begiristain. Prema toj informaciji, njih dvojica doputovali su u Barcelonu nakon utakmice Manchester Cityja i Leeds Uniteda, koja se igrala sinoć.

Agüero je igrao za Manchester City od 2011. do 2021., a s Građanima je osvojio četiri naslova prvaka Engleske i legenda je tog kluba. Argentinac je najbolji strijelac Manchester Cityja s 260 golova.

Katalonski mediji očekuju da će biti jako emotivno na Agüerovom službenom oproštaju od nogometa.

Bit će vjerojatno priređen retrospektivni osvrt na karijeru U-20 svjetskog prvaka (2005.) i olimpijskog prvaka (2008.) u dresu Argentine zajedno s Leom Messijem.

Agüero je u karijeri igrao za Independiente de Avellaneda, Atletico Madrid, Manchester City, a prema svemu sudeći, zadnja stanica bit će mu Barcelona.

Agüero je morao napustiti igru protiv Alavesa 30. listopada nakon što je pretrpio aritmiju, a iz Barcelone su izvijestili da će biti odsutan tri mjeseca kako bi se proveli liječnički pregledi i kako bi se utvrdio opseg srčanih problema.

Nakon što su testovi obavljeni, sve ukazuje da se Agüero više neće moći vratiti vrhunskom nogometu te da će danas javno objaviti da se povlači.

Nakon dolaska iz Manchester Cityja prošlog ljeta, Agüero je odigrao svega pet utakmica za Barcelonu. Mala utjeha mu je što se upisao u strijelce u El Clasicu na Camp Nouu, no Barcelona je izgubila najveći derbi, Real je slavio s 2:1.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider