Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
messi tražio da preuzme momčad?

Neviđeni kaos vladao u argentinskoj reprezentaciji nakon poraza od Hrvatske: Otkriveni svi detalji

Velika drama odvijala se u taboru argentinske reprezentacije nakon poraza od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski noovinar Ariel Senosiain, koji radi za TyC Sports i kolumnist je uglednog lista Ole, otkrio je kakva se drama odvijala u taboru nogometne reprezentacije Argentine za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji. Podsjetimo, Hrvatska je s uvjerljivih 3:0 pobijedila Argentinu i dovela je na rub ispadanja već u grupnoj fazi natjecanja, no Gauči su se nekim čudom provukli iz skupine u osminu finala, gdje ih je zaustavio kasniji prvak – Francuska.

Pisalo se još za vrijeme Mundijala da je u argentinskom taboru sazvan krizni sastanak i da se od izbornika Jorgea Sampaolija traži ostavka. Međutim, priča je bila malo drukčija.

"Lionel Messi i Javier Mascherano tražili su sastanak igrača sa Sampaolijem i dvojicom pomoćnika, Sebastianom Beccaceceom i Lionelom Scalonije. U 15 minuta, koliko je trajao sastanak, Messi i Mascherano iznijeli su velik broj pritužbi. To je otprilike, prema riječima spomenutog novinara izgledalo ovako:

''Ako igrači ne vjeruju u nešto, onda je teško očekivati da ćemo napraviti dobar rezultat. Ne razumijemo što tražiš od nas, ne vjerujemo više u tebe i želimo drugo mišljenje'', rekao je Messi, na što mu je Sampaoli odgovorio.

''Mišljenje o čemu?''

''O svemu'', odgovorio je Messi.

''I ti ćeš slagati momčad, treninge i sve ostalo?'' pitao je Sampaoli Messija, koji je nakon toga poludio.

''Koliko si me puta pitao koga želim da staviš u momčad, a koga ne želim u momčadi? Koliko? Nijednom ti nisam rekao ničije ime. Reci sad pred svima ovdje jesam li ti ikad savjetovao da nekoga staviš ili ne staviš u momčad?'' brujio je Messi.

Na sastanku je bio prisutan i predsjednik Argentinskog nogometnog saveza, koji je nakon svega rekao Sampaoliju:

"Moraš popustiti. Daj im što žele i nemoj djelovati kao da si uznemiren", poručio je Claudio Tapia.

Argentina je nekim čudom u posljednjem kolu pobijedila Nigeriju i prošla dalje kao druga u skupini, no potom ju je brzo zaustavila Francuska s 4:3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider