Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekali su 39 godina

Ludnica u Frankfurtu: Navijači upali u teren nakon velikog uspjeha, Rebić otpao za Chelsea

Navijači i igrači Eintrachta zajedno su proslavili veliki uspjeh njihova kluba.

Eintracht Frankfurt izborio je polufinale Europske lige pobjedom 2:0 protiv Benfice na svom terenu, čime su nadoknadili poraz od 4:2 iz prvog susreta.

Prvo je to europsko polufinale Orlova nakon čak 39 godina; davne 1980. u četvrtfinalu Kupa Uefa izbacili su češku Zbrojevku, pa preko Bayerna i Borussije Mönchengladbach stigli do prvog i zasad jedinog europskog trofeja u povijesti.

Ne čudi stoga što je na tribinama ključalo, a euforija se nakon posljednjeg sučeva zvižduka prelila i na teren - navijači su preskočili reklame, upali na travnjak i zajedno s igračima proslavili veliki uspjeh kluba koji se prije svega tri godine borio za ostanak u Bundesligi.

Rebić pokvario odličnu partiju

Priča o Eintrachtovu usponu već je dobro poznata, a bitnu ulogu odigrali su i Hrvati – trener Niko Kovač, koji je dobrim poslom u Frankfurtu osigurao angažman u velikom Bayernu, i Ante Rebić, jedno od otkrića bivšeg hrvatskog izbornika.

Kao i Eintracht, Rebić je bio u krizi i mnogi su mu već bili spremni prilijepiti etiketu ''propalog talenta'', ali pod Kovačevim vodstvom revitalizirao je karijeru i danas uživa status vrlo traženog igrača.

Rebić je odigrao odlično u uzvratnoj utakmici; hrvatski reprezentativac u 67. minuti asistirao je Rodeu za gol vrijedan polufinala, a i tijekom cijele utakmice bio je ponajbolji Eintrachtov pojedinac. Nažalost, sjajnu predstavu ipak je malo pokvario žutim kartonom u 83. minuti, koji će ga eliminirati iz prve utakmice polufinala protiv Chelseaja.

Eintracht brani čast njemačkog nogometa

Eintracht će u tom polufinalu braniti čast njemačkog nogometa jer su jedina tamošnja momčad koja još igra u Europi. U današnje vrijeme, pored Bayerna i Borussije Dortmund, to je iznenađenje, ali zavirimo li u povijest, možemo zaključiti da je ovo zapravo povratak Orlova u visine koje im tradicionalno pripadaju.

Upravo je Eintracht prvi njemački klub koji je zaigrao u finalu Kupa prvaka – 1960. izgubili su od Reala s čak 7:3. Bili su više ili manje redoviti sudionici europskih natjecanja sve do sredine 90-ih, ali u 21. stoljeću svega su triput izišli u Europu.

Treća je bila sreća za Eintracht, koji i bez Rebića zasigurno ima izgleda protiv Chelseaja. Ova uzbudljiva, mlada i napadački orijentirana momčad svojevrsni je Ajax Europske lige i mnogi neutralni nogometni fanatici rado bi ih vidjeli u utakmici za trofej.

Tome se nadaju i navijači Eintrachta, a ne treba sumnjati da će ih tisuće, ako ne i deseci tisuća, hodočastiti u London na drugu utakmicu polufinala. Prvi susret na rasporedu je u Frankfurtu 2. svibnja, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider