Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiša golova u Londonu

Rebićev Eintracht izbacio Benficu: Poznati parovi polufinala Europske lige

Odigrane su uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Eintracht Frankfurt je s 2:0 pobijedio Benficu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Europske lige i prošao dalje, u polufinale, na temelju većeg broja pogodaka postignutih u gostima. U prvoj utakmici Benfica je u Lisabonu pobijedila sa 4:2, ukupan je rezultat dakle 4:4, a dalje idu Nijemci.

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije Ante Rebić odigrao je sjajnu utakmicu za Eintracht. Rebić se nije upisao u strijelce, ali je bio ključni igrač u obje akcije iz kojih su postignuti golovi. Naš je igrač u 37. minuti nanizao nekoliko gostujućih igrača prije no što je dodao loptu Gaćinoviću čiji je udarac sa 20-ak metara zaustavila vratnica, no lopta se odbila na nogu Filipu Kostiću koji je pogodio za 1:0, dok je u 67. minuti Rebić donio loptu pred kazneni prostor Benfice, a onda ju i smirio za Sebastiana Rodea koji je preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut nemoćnog Vlachodimosa.

Do kraja dvoboja Benfica je pogodila vratnicu, ali nije stigla do pogotka koji bi nju odveo među posljednja četiri.

Chelsea u golijadi potvrdio prolaz

Rebić je odigrao čitav susret za Eintracht, dok Filip Krovinović nije konkurirao za nastup u sastavu Benfice.

Eintracht će u polufinalu 2. i 9. svibnja igrati protiv Chelseaja koji je s ukupnih 5:3 izbacio prašku Slaviju. Prva utakmica igrat će se u Frankfurtu, dok će uzvrat biti u Londonu.

Gledatelji na Stamford Bridgeu u Londonu vidjeli su golijadu u kojoj je domaći Chelsea sa 4:3 svladao prašku Slaviju što mu je uz 1:0 iz prvog susreta u Pragu bilo dovoljno za prolazak u polufinale. Nakon samo 17 minuta igr ebilo je čak 3:0 za Chelsea golovima Pedra (5), Delija (10-ag) i Girouda (17) i činilo se kako se češkom sastavu sprema katastrofa. Souček (26) je smanjio na 3:1, da bi Pedro (27) svojim drugim golom vratio prednost domaćima na tri razlike. No, početkom nastavka zablistao je Ševčik (51, 55) koji je s dva lijepa gola smanjio na 4:3 i vratio nadu Slaviji čak i u mogući prolazak.

Arsenal opet bolji od Napolija

Hrvatski reprezentativni veznjak Mateo Kovačić odigrao je čitav susret za Chelsea.

Arsenal je i u uz vratnom susretu svladao Napoli, nakon 2:0 u Londonu u prvoj utakmici, u četvrtak je u Napulju bilo 1:0 za Topnike, a strijelac jedinog gola bio je Lacazette (36) iz slobodnog udarca.

Valencia je u španjolskom ogledu rutinski na svojoj Mestalli svladala Villarreal sa 2:0 i tako potvrdila 3-1 pobjedu iz prvog susreta. U strijelce su se upisali Lato (13) i Parejo (54).

Arsenal i Valencia svoj će prvi polufinalni susret igrati 2. svibnja u Londonu, a uzvrat će biti tjedan dana kasnije u Valenciji.

Pobjednici polufinala susrest će se u finalu u Bakuu 29. svibnja.

Rezultati četvrtfinala:

Napoli - Arsenal 0:1 (Lacazette 36) - prva utakmica: 0:2

Valencia - Villarreal 2:0 (Lato 13, Parejo 54) - prva utakmica: 3:1

Eintracht - Benfica 2:0 (Kostić 37, Rode 67) - prva utakmica: 2:4

Chelsea - Slavia 4-3 (Pedro 5, 27, Deli 10-ag, Giroud 17 / Souček 26, Ševčik 51, 55)

PAROVI POLUFINALA (2. i 9. svibnja)

Eintracht - Chelsea

Arsenal - Valencia

FINALE - 29. svibnja (Olimpijski stadion, Baku)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider