Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
messi nevidljiv

Barcelona se izvukla u Napulju: Griezmann ih spasio iz jedinog udarca u okvir gola

Barcelona je bila poprilično bezidejna, ali Napoli ipak nije izdržao.

Barcelona je u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka izvukla 1:1 (1:0) na gostovanju u Napulju. 

Napoli je na San Paolu od 30. minute vodio pogotkom Driesa Mertensa, a konačnih 1:1 postavio je Antoine Griezmann u 57. minuti. Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Barcelone, a izašao je iz igre u 56. minuti.

Napoli je Barceloni prepustio loptu i aktivno se branio, što je rezultiralo velikom prednošću gostiju u posjedu lopte, ali i samo jednim udarcem Katalonaca u cijelom prvom poluvremenu. S druge strane, domaća momčad je bila znatno produktivnija i opasnija kad je imala loptu u nogama.

gol expired Vratar Napolija poslao Messija po ćevape i postao hit na društvenim mrežama divider

Koliko je opasan i precizan, u 30. minuti je pokazao Dries Mertens. Zielinski se sjajno izborio za loptu, sjurio se po desnoj strani i prebacio na suprotnu, gdje je potpuno neometan bio najbolji strijelac Napolija. Namjestio se i s ruba kaznenoga prostora uputio precizan udarac u gornji lijevi kut pokraj nemoćnog gostujućeg vratara Marc-Andrea ter Stegena.

Napoli je u prvom poluvremenu mogao udvostručiti vodstvo, ali je u 43. minuti Manolas u izglednoj situaciji poslao loptu pokraj vrata.

Barcelona je nešto konkretnija postala u nastavku utakmice, a poklopilo se da je neposredno prije izjednačujućeg pogotka gostujući trener Quique Setien zamijenio Ivana Rakitića Brazilcem Arthurom. U 57. minuti akcija Barcelona odigrala sjajnu akciju: Busquets je rasparao obranu loptom za Semeda, koji je vratio u sredinu za realizatora Griezmanna. Bio je to jedini Barcin udarac u okvir gola.

gol expired "Otpadak" WBA i Arsenala potopio Chelsea usred Londona: Bayern na pragu četvrtfinala divider

Marc-Andre ter Stegen spasio je svoja vrata obranama udaraca Callejona i Insignea koji su najopasnije zaprijetili Barceloni u drugom poluvremenu, dok su Katalonci bili blizu pogotku u 66. minuti, ali je Leo Messi ostao malo prekratak te na kraju umjesto pogotka zaslužio žuti karton zbog opasnog starta na domaćeg vratara.

Osim rezultatom, Katalonci ne mogu biti zadovoljni ničim drugim, a u završnici dvoboja dva žuta kartona zaradio je Arturo Vidal pa ga neće biti u uzvratu, baš kao ni Busquetsa koji će pauzirati zbog žutih kartona.

Napoli - Barcelona 1:1; Chelsea - Bayern 0:3

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider