Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a sada mađarski velikan

Dinamo mora zadržati Olma barem do kraja kvalifikacija: Modri bez Danija dosta slabiji

Dinamo je protiv Saburtala imao mnogo više problema nego što to rezultat (3:0) govori.

Dinamo je odradio posao, možda ne rutinski i možda ne s igrom kakvu bi navijači i nogometni sladokusci poželjeli, ali ipak je bez većih stresova prošao u treće pretkolo Lige prvaka. Uzvrat u Zagrebu bio je vrlo sličan prvoj utakmici u Tbilisiju.

Gruzijci su u uzvratu ipak bili dosta opasniji. U prvom dijelu imali su dvije polušanse i jednu odličnu šansu. Napadač Rolović krajnje je nespretno reagirao, promašio je loptu u sjajnu situaciji i lišio Modre većih problema. Da je zabio, utakmica bi se vjerojatno rasplamsala, ali nije i nastavili smo gledati uspavanku. Modri su strpljivo čekali pad koncentracije gostiju i znalački su ih kaznili kada su počeli ozbiljnije griješiti.

Očekivalo se više od Dinama

Dinamo na kraju jest uvjerljivo pobijedio, utakmica se tako rasplela, ali kao i u Tbilisiju, realno, nije bogzna što odigrao. Rezultat ne otkriva punu sliku toga što se događalo na terenu. Početak je sezone i jasno je da se ne može očekivati da Modri budu u punoj formi ili blizu nje, no ipak se očekivalo više od Bjeličine momčadi, ako ništa drugo, barem jači intenzitet.

Nije da nije bilo volje i želje, no veći dio utakmice igralo se dosta usporeno. Iako je jasno da Bjeličina momčad tempira formu, dojma smo da su Modri u isto vrijeme prošle godine bili puno rastrčaniji, hitriji, nekako moćniji.

gol expired Bjelica: "Olmo je armirani beton u glavi, a Petković je shvatio neke stvari" divider

Tijekom većeg dijela utakmice nedostajalo je ideje, energičnosti i protočnosti u veznom redu. Solidni Gruzijci u sredini terena dugo su dobro parirali Modrima. Sat vremena bili su potpuno ravnopravni, možda čak i bolji. Iznenadili su Dinamo promjenom sustava igre i nekim izmjenama.

Cilj Dinama: Zadržati Olma do kraja kvalifikacija

Znaju kombinirati i držati loptu, no kao i sve slične momčadi, previše igraju u širinu, a premalo su okomiti. Realizacija im je, dakako, najveći problem, a očito nisu ni pretjerano fizički spremni. U obje utakmice pred kraj su vidljivo pali i početnički griješili.

Rana je faza sezone, Dinamo tek lovi pravu formu, ali ipak se vidi da mu puno nedostaje Dani Olmo, koji je sredinom drugog poluvremena ušao s klupe. Čim je Olmo ušao, a i prije njega Bruno Petković, Dinamo je izgledao osjetno bolje. Nije ni čudo što se osjeti Olmov izostanak, Španjolac je ipak najbolji igrač Dinama, o njemu je prošle sezone puno toga ovisilo.

Za Modre će od iznimne važnosti biti da što prije vrate Olma u optimalnu formu i pokušaju ga zadržati barem do kraja kvalifikacija. Dinamo nije isti s Olmom i bez njega. Bez njega je vizija igre puno suženija.

gol expired Trener Saburtala: Odigrali smo jako dobro. Da smo prvi zabili... divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider