Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
srbi ga dobro pamte

Dvije sumnjive situacije: Je li kontroverzni sudac trebao dosuditi barem jedan penal za Dinamo?

Dinamovci su prosvjedovali tražeći penal, ali njemački sudac odmahnuo je rukom.

Velike prosvjede igrača Dinama u prvom poluvremenu utakmice protiv Šahtara izazvale su dvije situacije koje su ''mirisale'' na penal.

Kod prve je Bruno Petković pao nakon što ga je, činilo se, s leđa sapleo protivnički igrač. Tražili su Dinamovi igrači provjeru VAR-om, ali njemački sudac Felix Brych mislio je drugačije. Usporena snimka pokazala je da je kontakt ipak bio izvan kaznenog prostora.

gol expired Bjelica poludio na suđenje: "VAR je obično s....! Ukinite ga, to je obični cirkus!" divider

Potkraj poluvremena ponovno slična situacija – Arijan Ademi ušao je u šesnaesterac, krenu u dribling između dvojice i završio na tlu. Vidjelo se da je zapeo za nogu Šahtarova igrača, koji je pritom ispružio nogu prema Ademiju, ali opet nije bilo provjere. Ova situacija doista je izgledala kao očigledan penal...

Nenad Bjelica poludio je nakon utakmice, rekavši bez dlake na jeziku: ''VAR je jedno veliko S!" 

Dinamo protiv Šahtara (Foto: Igor Kralj/PIXSELL Neviđeni šok na Maksimiru: Dinamo imao 3:1 do 93. minute i ostao bez pobjede! divider

Brych je inače na glasu kao sudac koji nije najskloniji upotrebi VAR-a, a po tome se posebno ''iskazao'' na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada su Srbi poludjeli na njega kada protiv Švicarske u jednoj spornoj situaciji nije gledao VAR, zbog čega je propustio dosuditi penal.

Bila je to jedina utakmica koju je sudio na Mundijalu, FIFA ga je nakon te kontroverze ranije poslala kući…

Je li sudac oštetio Dinamo protiv Šahtara?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider