Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kramarić donio pobjedu

Hrvatska slavila u zadnjoj provjeri na krcatom Gradskom vrtu: Čvrsti i opasni Senegal pao nakon preokreta!

Hrvatska je u probi za prvu utakmicu SP-a protiv Nigerije pobijedila opasni Senegal.

Nogometaši Hrvatske pobijedili su Senegal sa 2:1 (0:0) u posljednjoj pripremnoj utakmici odigranoj u petak pred 16.000 gledatelja u osječkom Gradskom vrtu, pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Hrvatska u prvom poluvremenu nije uputila nijedan udarac u okvir vrata, a najbolji pokušaj imao je Mario Mandžukić u 7. minuti, kad se Ivan Perišić probio po lijevom boku, uputio oštar ubačaj na 10-ak metara, a hrvatski napadač glavom pucao pokraj gola.

Samo minutu poslije na drugoj strani je Ante Rebić dobro izbacio Luku Modrića, međutim kapetan nije uspio ni pucati, ni ubaciti.

Subašić i nepreciznost Senegalaca spašavali Hrvatsku

Senegalci su prijetili opasnim kontranapadima. Najbliži je pogotku u 18. minuti bio Sakho, čiji je udarac sa 15 metara u desni donji kut Subašić krajnjim naporom obranio. Još je dvaput Sakho pucao, ali nije bio precizan.

U 44. minuti je Sarr izbio gotovo sam pred Subašića, ali je njegov udarac s desne strane završio pokraj suprotne vratnice. Minutu poslije isti je igrač prošao po desnoj strani i ubacio prema kapetanu Maneu, ali je taj ubačaj presjekao Subašić i uhvatio loptu.

Na početku drugog poluvremena Sarr se iskupio za promašaj iz 44. minute. U 48. minuti dugu mu je loptu uputio Alfred N'Diaye, Sarr primio desnom i odmah proslijedio lijevom pokraj Subašića za vodstvo gostujuće reprezentacije.

Raspoloženi Kramarić donio preokret

U razdoblju od 50. do 80. minute izabranici Zlatka Dalića zagospodarili su terenom, a posebno opasan bio je Andrej Kramarić koji je u igru ušao na početku drugog dijela. U 52. minuti je odigrao akciju s Perišićem, koji je sa lijeve strane uputio prizemnu loptu na 13-14 metara. Natrčao je Kramarić i pogodio gredu.

Šest minuta poslije Kramarić je došao u priliku pucati iskosa s lijeve strane sa 15-ak metara. Gađao je suprotni gornji kut, ali je senegalski vratar Diallo odlično obranio.

Vatreni su nastavili pritiskati goste i krenuli po pobjednički pogodak. Do njega su i došli u 78. minuti zahvaljujući snalažljivosti Andreja Kramarića. Ušao je s lijeve strane u kazneni prostor, sa desetak metara pucao desnom nogom i pogodio Koulibalyja u bloku. No, lopta se ponovno odbila prema Kramariću koji iz voleja, lijevom nogom, pogađa suprotni donji kut.

Senegal je još dva puta opasno zaprijetio, a najbliže su izjednačujućem pogotku došli u 84. minuti. Sadio Mane je izveo slobodni udarac sa 20-ak metara i pogodio vratnicu.

Pred hrvatskim reprezentativcima su sada dva slobodna dana, a u ponedjeljak će iz zagrebačke zračne luke odletjeti prema St. Peterburgu u čijoj će okolici biti smješteni tijekom Svjetskog prvenstva. Prva utakmica između Hrvatske i Nigerije na rasporedu je 16. lipnja (21 sat) u Kalinjingradu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider