Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jasna poruka

Utakmica o kojoj je pričala cijela Hrvatska i regija: Hajduk je dobio žestoku kaznu, a evo što je govorio kapetan Osijeka

Na utakmici Hajduk – Osijek skupilo se nedavno preko 30.000 ljudi.

Posljednja utakmica Prve HNL u ovoj kalendarskoj godini (Hajduk – Osijek) ispala je, barem ako je suditi prema odluci disciplinskog suca Alana Klakočera, ona koja je bila najkontroverznija.

Klakočer je žestoko kaznio Hajduk, Splićani moraju platiti 70.000 kuna i prvu sljedeću prvenstvenu utakmicu odigrati bez gledatelja.

S obzirom da će to biti dvoboj sa Slaven Belupom koji se igra na 111. rođendan Hajduka, jasno je da je gubitak tim veći, jer Poljud bi u srazu s Koprivničancima u tom slavljeničkom raspoloženju vjerojatno opet bio pun, baš kao što je to bio slučaj nedavno protiv Osijeka.

Taj susret s Osječanima dospio je u središte pozornosti nakon što su navijači Hajduka u samo dva dana razgrabili sve ulaznice. Utakmica kojoj je termin bio u drugoj polovici prosinca, u kojoj je domaćin bio klub koji se nalazi na četvrtom mjestu ljestvice, a za koju je stadion rasprodan 50-ak sati prije početka – to je nešto o čemu su pisali svi hrvatski i ne samo hrvatski mediji.

Ni blizu huliganskom divljaštvu s Rujevice

S velikim poštovanjem spram Hajduka i njegovih navijača vijest o rasprodanom Poljudu popratili su i mediji u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji…

Sve je proteklo bez onakvih incidenata kakve smo imali prilike nedavno vidjeti na Rujevici, kada su dva riječka huligana utrčala na travnjaka i fizički napala igrače i fizioterapeuta Hajduka.

gol expired Kaos na Rujevici: Huligan upao na teren i fizički napao hajdukovce, Livaja ga bacio na pod divider

Međutim, delegat utakmice Blaž Pezo, inače predsjednik HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije, popisao je sva pirotehnička sredstva koja su upotrijebljena, skandiranje 'Cigane, Cigane' upućeno glavnom sucu u dva navrata, a kao krimen je navedeno i bacanje traka rola papira za vrijeme koreografije, premda ni zbog jednog od navedenih razloga nije došlo do prekida utakmice ili, ne daj Bože, do fizičkog nasrtaja na igrače suparničke momčadi.

Delegacija Osijeka nije imala nikakvih primjedbi na doček i domaćinstvo, a kad su kapetana Milu Škorića pitali kako je njemu i suigračima bilo igrati u takvom ambijentu, povremeni hrvatski reprezentativac je odgovorio:

"Nismo se prepali atmosfere, pa san je svakog nogometaša da igra u ovakvom ambijentu."

gol expired Huligan iz Rijeke šakama napao hajdukovca pa ga nokautirali na Rujevici divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider