Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
velika razlika u kvaliteti

Dinamo pao protiv West Hama: Pokloni Modrih riješili utakmicu na Maksimiru

Dinamo nije uspio osvojiti bodove protiv West Hama na Maksimiru.

Nogometaši zagrebačkog Dinama otvorili su natjecanje u skupini H Europske lige porazom od West Ham Uniteda sa 0:2 u susretu igranom pred 12.300 gledatelja na stadionu Maksimir.

Gosti su potpuno zasluženo stigli do tri boda, a golove su nakon poklona obrane "Modrih" zabili Michail Antonio (21) i Declan Rice (50).

gol expired VIDEO Pogledajte šetnju dvije tisuće Engleza Zagrebom: Blokirali su promet prema Maksimiru divider

Trostruki osvajač engleskoga FA Cupa, popularni "Čekićari", prošle su natjecateljske godine zauzeli šesto mjesto s 21 bodom manje od prvaka Manchester Cityja i tri više od susjeda na ljestvici, Dinamova lanjskog "znanca" Tottenhama.

U novu su sezonu krenuli s pobjedom u gostima protiv još jednoga, ali starog "znanca" plavih, Newcastle Uniteda, sa 4:2 nakon čega su još uvjerljivije porazili Leicester City sa 4:1. Uslijedili su remiji kod kuće protiv Crystal Palacea 2:2 i u gostima kod Southamptona 0:0, a sada je i pobjeda protiv Dinama.

U drugom susretu iz ove skupine Genk je u Beču pobijedio Rapid sa 1:0, a pobjedu gostima donio je Paul Onuachu u sudačkoj nadoknadi. Nigerijski napadač je zabio gol i u 68. minuti, no poništen je nakon asistencije VAR-a zbog zaleđa.

gol expired Otac mu preminuo nekoliko minuta nakon što je zabio prvi gol u Ligi prvaka: "Možda je tako trebalo biti..." divider

Drugo kolo je na rasporedu 30. rujna, Dinamo gostuje u Belgiji kod Genka, dok će West Ham ugostiti Rapid.

Damir Krznar je poslao na teren sastav bez većih iznenađenja. Dominik Livaković je bio ponovo na golu, a nakon 20. srpnja u prvih 11 je bio i kapetan Arijan Ademi. Napadački duo činili su Bruno Petković i Mislav Oršić.

S druge strane David Moyes je promijenio pet igrača u odnosu na premierligašku utakmicu prethodnog vikenda, Kao kapetan West Ham je predvodio engleski reprezentativac Declan Rice, prvi puta od prve minute zaigrao je Nikola Vlašić, a u vrhu napada je zaigrao najbolji strijelac londonskog kluba Michail Antonio.

Gosti su daleko bolje i konkretnije ušli u susret. Od prve minute su pritisnuli "Modre" koji nisu mogli iznijeti loptu sa svoje polovine. I kada se već činilo da je Dinamo došao do "daha", hrvatski prvak je u 21. minuti jeftino primio gol. Francuz Theophile-Catherine je s lijeve strane vraćao loptu Dominiku Livakoviću, ali prekratko. Michail Antonio je bio brži, presjekao je loptu i poslao ju u praznu mrežu.

Samo tri minute kasnije gosti su imali još jednu sjajnu priliku. Antonio je gurnuo loptu za Fredericksa koji je projurio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i pucao, no Livaković je sjajno reagirao.

U 40. minuti opasno je zaprijetio i Nikola Vlašić, no njegov je udarac Dinamova obrana uspjela blokirati. Bivši igrač Hajduka je opasno pucao i u 44. minuti, ali pored gola.

Dinamo je u prvih 45 minuta bio slab, gotovo očajan. Praktički bez udarca na suparničko gol izuzev pokušaja Oršića iz slobodnjaka koji je završio preko gola. 'Modri' su mogli biti zadovoljni što gube samo 1:0.

gol expired Gvardiol ušao u izbor 40 najboljih mladića Europe, otpali Biuk i Marin divider

U poluvremenu je Krznar u svlačionici ostavio Theophila Catherinea, a u igru je ušao napadač Deni Jurić. Dinamo je odmah krenuo življe i u 47. minuti vidjeli smo prvu pravu akciju. Petković je dobio loptu na rubu kaznenog prostora i pucao je, ali malo pokraj gola.

Nažalost, samo tri minute kasnije gosti su zabili i drugi gol i to ponovo nakon "domaćeg poklona". Šutalo je pogešno dodao, lopta je došla do Ricea, koji je pobjegao Petkoviću i zabio kroz noge Livakoviću za 2:0.

Vrlo blizu smanjenju zaostatka Dinamo je bio u 59. minuti nakon što je Ivanušec lukavo pucao sa šest metara iskosa, no lopta je otišla malo pokraj gola.

Krznar je u završnici pokušao nešto promijeniti izmjenama, ušli su Tolić, Gojak i Menalo, a izašli Mišić, Ivanušec i Oršić, no više nije bilo promjene rezultata.

Za West Ham je do 69. minute igrao hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić koji je u londonski klub stigao ovoga ljeta iz moskovskog CSKA.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider