Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrima prvi trofej sezone

Dinamo pobijedio Hajduk na jedanaesterce i osvojio Superkup, Lovre Kalinić igrač utakmice

Dinamo je pobijedio Hajduk nakon izvođenja jedanaesteraca 4:1. U 90 minuta bilo je 0:0..

Nogometaši Dinama osvojili su hrvatski Superkup nakon što su u zagrebačkom Maksimiru boljim izvođenjem jedanaesteraca svladali Hajduk s 4-1.U regularnom dijelu nije bilo golova. 

Dinamu je ovo sedmi osvojeni Superkup, dok je Hajduk ostao na četiri trofeja.

Dva najveća hrvatska kluba novu sezonu su otvorili velikim derbijem na Maksimiru, baš kako su i završili prošlu. Ovog puta su Splićani imali podršku s tribina jer su navijači Splićani došli u velikom broju na stadion, a prema navodima policije, njihov dolazak je protekao bez izgreda.

Hajduk je bio za nijansu bolji u prvom dijelu, a Dinamo puno bolji u drugom poluvremenu, kada su Splićani samo zahvaljujći sjajnom vrataru Lovri Kaliniću sačuvali mrežu.Ipak, ni Kalinić ih nije spasio poraza u raspucavanju penala, pa je prvi trofej sezone ostao u Zagrebu.

Zagrebački trener Čačić je od prve minute stavio svoje najveće pojačanje Drmića, dok je Hajduk zaigrao s novim stoperskim parom Borevkovićem i Simićem, s Livajom, Kalinićem i Biukom u napadu.

U 11. minuti veliku je priliku propustio je Livaja, čiji je udarac otišao pored vratnice, a u 23. minuti još bolju šansu je, na drugoj strani, imao Petković, čiji udarac iz blizine brani Kalinić.

Hajduk je u 32. minuti zatresao i gredu nakon udarca Mikanovića s ruba šesnaesterca u zanimljivom prvom dijelu koje je ipak završilo bez golova.

U drugom dijelu Dinamo je na početku bio dominantniji, a u 54. minuti vratar Kalinić čudesno brani šut Ivanušeca. Hajdukov vratar pretvorio se u junaka susreta, obranio je i šut glavom Špikića u 67. minuti, pokušaj Oršića s 30 metara u 80. i novi šut Špikića u 83. minuti.

Dinamo je posve dominirao u drugom dijelu, ali nije uspio zabiti, pa je pobjednik morao biti odlučen pucanjem jedanaesteraca. Četiri igrača Dinama su pogodili, dok su Jan Mlakar i Josip Vuković promašili kod Splićana. 

DINAMO - HAJDUK (0-0)

Kazneni udarci: 1-0 Petković, 1-1 Livaja, 2-1 Oršić, Mlakar promašuje, 3-1 Ljubičić, Vuković - Livaković brani, 4-1 Ivanušec

Pred 25.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Pajač.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider