Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prozvao i Pelea

Maradona iznenadio izborom za najboljeg nogometaša u povijesti: ''Bio je superioran svima, čak i meni''

Diego Maradona imenovao je svog sunarodnjaka Alfreda Di Stefana najboljim nogometašem u povijesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Maradona, koji je trenutačno trener Gimnasije de La Plate, smatra se jednim od najboljih nogometaša u povijesti, a njegovi nastupi za Barcelonu, Napoli i Argentinu ostat će zauvijek upamćeni. I dok legendarni napadač vjeruje da je postigao dovoljno da se nađe u toj konverzaciji, smatra da se na vrhu te liste nalazi netko drugi.

''Mislim da je Di Stefano bio najbolji. Bio je superioran svima, čak i meni'', rekao je Maradona za TyC Sports Libero, optuživši pritom Pelea da je zatvorio oči na njegovu neospornu kvalitetu.

''Pele nije htio prepoznati Di Stefanov talent. Njegovi prijatelji izmislili su trofej posebno za njega jer je nogometna legenda. Čak sam ga pobijedio u Riju za najboljeg u povijesti!'', dodao je Argentinac.

Kao i svi veliki igrači, Maradona je igrao protiv nekih od najtalentiranijih nogometaša svoje ere pa je upitan da imenuje najbolji dres koji je zamijenio s drugim igračem i s kime se od suigrača najviše povezao.

''Najbolje dresove koje sam razmijenio su bili oni od Gullita i Van Bastena kada su bili u Milanu, a igrač s kojim sam se najviše povezao bivši je napadač Napolija Carea'', izjavio je Maradona.

gol expired Pet ključnih pitanja El Clasica: Zidaneova najveća dvojba, taktičke varke i neočekivani heroji divider
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider