Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Debakl: Srbija poražena od Novog Zelanda, divljali srpski huligani

U prijateljskoj utakmici srpski nogometaši doživjeli su neugodan poraz od reprezentacije koja ne spada u svjetski nogometni vrh...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Radomira Antića nisu se proslavili. Uoči SP-a doživjeli su neugodan poraz od Novog Zelanda, reprezentacije koja slovi kao daleko najslabiji sudionik predstojeće svjetske nogometne smotre.

U utakmici bez mnogo prilika pobjednički gol za Novozelanđane zabio je 28-godišnji Shane Smeltz u 22. minuti, za veliki trijumf 1-0.

Branič Manchester Uniteda Nemanja Vidić morao je putem razglasa smirivati srpske huligane koji su umalo trajno prekinuli prijateljski dvoboj.

Utakmici je nazočilo oko 10.000 srpskih navijača, uglavnom iseljenika koji žive u Austriji.

Nevolje su počele u drugom poluvremenu kad je skupina izgrednika teren počela zasipati pirotehničkim sredstvima i bocama. Potom je nekoliko huligana utrčalo na travnjak nakon čega su se suci i novozelandski nogometaši počeli spremati za povlačenje prema svlačionici.

No, u posljednji ih je trenutak spriječio kapetan Vidić koji je uzeo mikrofon u ruke i zamolio navijače da se smire. Prekid je trajao nekoliko minuta nakon čega je utakmica ipak privedena kraju.

Srbija će na SP-u igrati u skupini s Ganom, Njemačkom i Australijom, dok Novi Zeland čeka Slovačka, Paragvaj i aktualni prvak Italija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX