Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakularni klinac

Barci bi se oklijevanje moglo obiti o glavu: Liverpool želi preoteti čudo od djeteta

Gavi ima važeći ugovor s Barcelonom do 30. lipnja 2023. i otkupnu klauzulu od 50 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona muku muči s golemim klupskim dugom, situacija je baš jako loša, trebaju im stotine milijuna eura kako bi se izvukli iz škripca i mogli nastaviti normalno funkcionirati.

Paralelno s pokušajima da se klub financijski stabilizira, jasno je da treba raditi i na jačanju momčadi za iduću sezonu, a te dvije stvari obično ne idu jedna uz drugu odnosno u pravilu su vraški teška misija. Barca bi to mogla osjetiti na svojoj koži vrlo skoro, na bolan način.

Fenomenalni veznjak Gavi uskoro bi mogao napustiti klub zato jer još uvijek nije postignut dogovoro oko potpisa novog ugovora.

Gavi, koji trenutno zarađuje milijun eura godišnje, u kolovozu će proslaviti 18. rođendan i kao maloljetna osoba smije potpisati ugovor u maksimalnom trajanju od tri godine što mu Barcelona i nudi, ali problem nije u trajanju ugovorne obveze već u godišnjoj plaći.

Barcelona Gaviju daje dva milijuna eura po sezoni

Pregovori traju već neko vrijeme, a posljednji sastanak (koji je održan ovog četvrtka) igrač i njegovi zastupnici napustili su razočarani onime što je Barca ponudila. Dva milijuna eura po sezoni ponuda je koju su na Camp Nouu predočili Gaviju, što je daleko od njegovih potraživanja.

Gavi traži četiri milijuna eura u prvoj godini novog ugovora, pet milijuna eura u drugoj i šest milijuna u trećoj, nakon čega bi ponovno sjeli za stol i pokušali se dogovoriti oko potpisa višegodišnjeg ugovora.

Dakle, jasno je da dogovor nije ni izbliza na vidiku, a tu će situaciju pokušati iskoristiti Liverpool. U trenutnom Gavijevom ugovoru s Barcom, koji traje do 30. lipnja 2023. postoji izlazna klauzula od okruglih 50 milijuna eura.

Liverpool ga vabi s devet milijuna godišnje

Jürgen Klopp obožava ovog veznjaka koji je u netom završenoj sezoni doživio pravu igračku eksploziju. Ne toliko sa svojom statistikom (dva gola i šest asistencija) koliko s igrama u sredini terena Gavi je pokazao da će vrlo skoro biti svjetska klasa, a debitirao je i za reprezentaciju Španjolske za koju je upisao već devet nastupa. Protekli tjedan postao je najmlađi strijelac u povijesti reprezentacije nakon što je pogodio protiv Češke u dobi od 17 godina i 304 dana.

Za Liverpool tih 50 milijuna eura ne predstavlja specijalno bogatstvo, naročito ako se uzme u obzir da bi mogli dobiti budućeg najboljeg veznjaka svijeta. Na Anfieldu bi Gavi dobio plaću od devet milijuna eura po sezoni što bi zadovoljilo i njega i njegovog oca i menadžersku agenciju.

Nećkanje oko davanja bolje ponude, vjerojatno dobrim dijelom prouzročeno općeproglašenim mjerama štednje na Camp Nouu, Barci bi se u konačnici moglo obiti o glavu. Ode li Gavi u Liverpool, dobit će 50 milijuna eura, ali izgubit će igrača koji je trebao biti novi Andres Iniesta, a to će ih u konačnici puno više koštati nego što bi sad mogli zaraditi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Marko Livaja zaokružio je poker Hajdukovih golova u mreži Šibenika ⚽️⚽️⚽️⚽️
Toni Kukoč je ove nedjelje prvo gledao kako Split ruši Crvenu zvezdu na Gripama, a zatim je sjeo u automobil i došao pogledati Hajdukov trijumf protiv Šibenika. 

📸Nikola Brboleža, Duje Klarić/CROPIX