Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav podvig

Argentina pobijedila Brazil u finalu na Maracani i osvojila Copa Americu, Messija bacali u zrak

Argentina je na Maracani pobijedila Brazil 1:0 pogotkom Di Marije.

Prvi put nakon 1993. godine Argentine je napokon osvojila prvenstvo Južne Amerike. Ne samo to, Argentinci su osvojili Copa Americu pobijedivši u finalu igranom na legendarnom stadionu Maracana u Rio de Janeiru domaćina, aktualnog prvaka i najvećeg rivala, Brazil s 1:0.

Jedini strijelac za nove prvake bio je Angel di Maria u 22. minuti.

To je prvi veliki osvojeni turnir za Argentinu u eri Lionela Messija koji je napokon postao prvakom, nakon tri izgubljena finala Cope i jednog Svjetskog prvenstva, također u Brazilu 2014. godine.

Brazil je do kraja utakmice uspio zabiti, ali je gol poništen zbog zaleđa. Opet je sjajan bio vratar Emiliano Martinez koji je zaustavio sve pokušaje Brazilaca u drugom dijelu utakmice. Messi je mogao dovršiti dramu u 87. minuti, ali nije uspio realizirati situaciju kada je bio sam pred Edersonom.

Messi je kapetanski odveo Argentinu na tron s četiri pogotka što je najviše na cijelom turniru i na kraju je završio na rukama igrača koji su ga bacali u zrak. Messi je ponio i titulu najboljeg igrača turnira koju je podijelio s Nemyarom što je bila prilično neuobičajena odluka.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider