Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte sve golove

VIDEO Murić priredio show na Rujevici: Zabio hat-trick za pobjedu i vratio Rijeku na vrh Prve HNL

Rijeka je uvjerljivo pobijedila Hrvatski Dragovoljac u susretu 18. kola HT Prve lige.

 

Nogometaši Rijeke zasjeli su na vrh ljestvice HT Prve lige pobijedivši pred svojim navijačima Hrvatski dragovoljac sa 4.1 (2:0), nakon što je do danas vodeći Osijek u prvom dvoboju 18. kola odigrao 1:1 na gostovanju kod Gorice.

 

Rijeka je s nova tri boda stigla do njih 36 iz 17 nastupa te ima bod prednosti pred drugoplasiranim Osijekom. Treći je Dinamo sa 31 bodom, a četvrti je Hajduk sa 30.

Hrvatski dragovoljac je u prvih 15-ak minuta djelovao kao da bi mogao ravnopravno parirato momčadi Gorana Tomića, a onda je Kolumbijac Jorge Obregon u 16. minuti započeo golijadu na Rujevici iskoristivši niz nespretnih reakcija gostujućih braniča i iz neposredne blizine svladao kapetana Hrvatskog dragovoljca Zvonimira Šubarića.

Pogodak Jorge Obregona

Ostatak utakmice obilježio je Robert Murić. Odlični veznjak Rijeke je došao do svog prvog 'hat-tricka' u Prvoj HNL te postao drugi igrač, nakon Marka Livaje, koji je u ovoj sezoni na jednoj prvoligaškoj utakmici postigao tri pogotka.

gol expired VIDEO Osijek zaustavljen u Velikoj Gorici: Domaćini dvaput pogađali okvir gola, festival kartona divider

U 44. minuti je primio loptu na desnom boku. Igrači gostujuće momčadi dopustili su mu da se došeta do samog kuta kaznenog prostora, gdje se Murić namjestio i preciznim udarcem lijevom nogom pogodio donji desni kut, a lopta se od vratnice odbila u mrežu.

Pogodak Murića za povećanje vodstva

U drugoj minuti nastavka Murić se drugi put upisao u strijelce. Dugu loptu poslao je slovenski veznjak Gnezda Čerin. Gostujući branič Petar Mamić loše je reagirao i idealno primirio loptu za Murića koji mu je dolazio iza leđa. Takvu priliku Murić nije propustio i lakoćom je poslao loptu pokraj nemoćnog Šubarića za 3:0.

Drugi pogodak Murića

Nakratko je nadu nogometašima Davora Mladine vratio Vinko Petković, koji je na dodavanje Mamića u 67. minuti svladao uglavnom nezaposlenog riječkog vratara Nediljka Labrovića.

gol expired VIDEO Na Rujevici pao pogodak kola Prve HNL? Murić je gađao suprotni kut, lopta se odbila od vratnice u gol divider

Petković vraća nadu Dragovoljcu

Konačnih 4:1 u 80. minuti postavio je Robert Murić, a do 'hat-tricka' je došao još jednim preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora.

Hat-trick Murića

Utakmicu na Rujevici sudio je Jakov Titlić iz Potravlja.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider