FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Učinak mu je impresivan

Ovo je 38-godišnji Kinez protiv kojeg Hrgović želi boksati: Viši, teži i opasniji od sinoćnjeg protivnika

Filip Hrgović – Zhang Zhilei? Vrlo lako moguće da ovaj meč vidimo u prvom kvartalu 2022. godine.

Je li Zhang Zhilei idući suparnik Filipa Hrgovića? Trenutno je situacija takva da nema nikakvih prepreka za ovaj meč.

Kineski boksač nokautirao je Amerikanca Craiga Lewisa i poslao poruku Hrgoviću kako želi u ring s njim. Filip je taj izazov sa zadovoljstvom prihvatio i poslije pobjede nad Emirom Ahmatovićem izrazio nadu da se Zhang neće predomisliti, usput posprdno govoreći o brzini njegovog boksanja.

Zhang Zhilei ima 38 godina, devet je godina stariji od Hrgovića. Poput Filipa, i on ima medalju osvojenu na Olimpijskim igrama, bilo je to 2008. godine kada je kod kuće u Pekingu uzeo srebro. Ima i dvije bronce, sa svjetskih prvenstava održanih 2007. i 2009.

gol expired Što sada čeka Hrgovića? Odmah smo se sjetili obećanja koje je dao slavni promotor divider

Sve to datira iz perioda amaterskog boksa, a u profesionalnom mu je učinak baš impresivan. Odradio je ukupno 24 meča i upisao 23 pobjede te jedan neriješen ishod (protiv Amerikanca Jerryja Forresta u veljači ove godine).

Rođen je Zhang u kineskoj pokrajini Henan u gradu Zhoukou, ali od ožujka ove godine živi u američkom Bloomfieldu gdje marljivo trenira i nastavlja graditi svoj profesionalni put. Premda je već zagazio u 39. godinu života, od svojih snova on ne odustaje i još uvijek se nada da bi mogao doći do borbe za naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji.

Inače, Zhang je i viši i teži od sinoćnjeg Hrgovićevog protivnika Emira Ahmatovića. Zhang je visok 198 centimetara (naspram Ahmatovićevih 188) i težak je 116 kilograma, 10 kilograma teži nego Ahmatović.

gol expired Hoće li Hrgović uskoro u ring s - Kinezom? Zhang je prozvao Filipa, stigao je odgovor divider

Eventualni skalp Filipa Hrgovića bio bi mu veliki vjetar u leđa, ali isto vrijedi i za našeg boksača. Već dugo Filip čeka priliku na pravi meč, na kompetitivnog suparnika protiv kojeg bi ga pobjeda lansirala još više u orbitu i približila borbi za titulu prvaka svijeta.

Boksački promotor Eddie Hearn Hrgoviću je javno obećao da ima spremnog čovjeka za meč koji bi trebao biti IBF-ov eliminirator. Je li mislio na Zhanga?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider