FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pogledajte borbe

VIDEO Savršeni Usman stigao na korak do čudesnog rekorda, Namajunas preokretom u zadnje dvije runde zadržala pojas

Stari prvaci ostali su prvaci i poslije spektakularnog UFC-a 268. Usman je mogao svoj posao završiti i ranije, a Namajunas se pošteno namučila protiv sjajne Kineskinje.

Snimku UFC 268 spektakla pogledajte večeras iza ponoći na Novoj TV

Sjajni Kamaru Usman pobijedio je Colbyja Covingtona i u uzvratnoj borbi na UFC-u 268 u rasprodanom Madison Square Gardenu te poslije pet rundi kod sudaca zadržao svoj pojas u velteru.

U drugoj rundi dvaput je poslao izazivača na pod, međutim morao je raditi svih pet rundi za svoju 15. uzastopnu pobjedu. Nastavio je svoj savršeni niz u najpoznatijoj svjetskoj organizaciji slobodne borbe i došao na korak do rekordera Andersona Silve koji je svojedobno slavio čak 16 puta zaredom…

Izazivač Covington je inače poznat kao strašan "tempaš“ koji ubitačnim ritmom lomi svoje suparnike, međutim poslije onog poraza od prije dvije godine od Usmana s puno više respekta i taktike krenuo je u ovaj okršaj. Iako su obojica došli iz hrvanja u prvoj borbi ni jedan ni drugi nisu pokušali oboriti svog suparnika nijednom.

gol expired VIDEO Izgledalo je kao da će se opet potući nakon borbe, sudac potezom oduševio UFC svijet divider

Ovaj put Covington je već u prvoj rundi pokušao postati prvi čovjek u UFC-u koji će spustiti prvaka u parter, međutim Nigerijac je zadržao svoju savršeni postotak obranjenih rušenja.

U drugoj rundi Usman je pokazao što je naučio od prelaska kod Trevora Wittmana i koristio je veći doseg kako bi direktima držao Covingtona na distanci i zatim u zadnjoj minuti dva puta srušio snažnim lijevim krošeom. Zvono je ipak spasilo izazivača, ali jedva…

Covington nije odustao, ostao je pri svom planu i pokušajima rušenja pokušavao razbiti boksačke razmjene, hrabro se borio, međutim teško se nosio s prvakom "na šake“. Uspio bi na trenutke uhvatiti Usmana, ali pokušaji rušenja u trećoj rundi rezultirali su isto kao i oni iz uvodne dvije. Četvrta runda bila je najbolja Covingtonova, uspio je prvaka navući u razmjene bez kontrole i nekoliko puta uzdrmao Nigerijca, međutim nije ga uspijevao izbaciti iz ritma.

Posljednjih pet minuta izazivač nije imao izbora, morao je krenuti na sve ili ništa jer je debelo gubio na sudačkim karticama. Usman je u zadnjoj rundi dobio dva neugodna udarca ravno u bradu, međutim ostao je neokrznut i mirno priveo borbu kraju.ž

Usman rušio Covingtona

Namajunas ostala prvakinja, pojas joj stavila Halle Berry

Poslije pet vrlo izjednačenih rundi aktualna prvakinja Rose Namajunas obranila je svoj pojas u kategoriji slamka pobijedivši u revanšu bivšu prvakinju Zhang Weili podijeljenom sudačkom odlukom. Dana White odstupio je od protokola i za ovu borbu pustio slavnu holivudsku glumicu Halle Berry da stavi prvakinji pojas oko struka.

Jedina ženska borba u glavnom programu krenula je na stranu izazivačice, koja je uoči borbe bila blagi favorit na kladionicama unatoč porazu u njihovom zadnjem meču. Weili je odradila bolji posao i dojma smo tijesno ju odnijela. Izgledala je bolje i u drugoj, srušila prvakinju, ali Namajunas se izvukla i uzvratila joj za rušenje. Rundu je završila u dominantnoj poziciji, ali nije napravila puno štete jer je tu poziciju imala tek 20-ak sekundi.

Marlon Vera i Frankie Edgar VIDEO Anderson Silva bi bio ponosan: Legenda drugi put zaredom na krivoj strani spektakularnog nokauta divider

Treća runda bila je najaktivnija, činilo se kako je Namajunas uhvatila ritam i bolje kontrolirala centar oktogona, ali Zhang ju je ponovo uspjela srušiti, uspela se u full mount i završila rundu u gornjoj poziciji te ju posljedično i dobila. Shvativši kako joj taj model prolazi, Kineskinja je isti recept primijenila i u četvrtoj, treći put srušila prvakinju, ali Rose se uspjela okrenuti i polovicu runde provesti u gornjoj poziciji. Doduše, nije puno napravila…

Uoči posljednje runde mišljenja su bila podijeljena, neki su imali 3:1 za Weili, pojedini 2:2. Očekivalo se ponovno rušenje Weili ili barem pokušaj, ali nije došla na red. Poslije samo minute u rundu Namajunas je fintrala udarac u glavu i oborila Kineskinju na tlo. Uspjela ju je zadržati u parteru do kraja runde, nije napravila puno štete, ali učinila dovoljno za tijesnu pobjedu kod sudaca.

Namajunas tijesno slavila na sudačkim karticama

Vera priuštio Edgaru drugi spektakularni nokaut zaredom

Veteran UFC-a Frankie Edgar pojavio se u oktogonu prvi put poslije veljače ove godine i onog brutalnog nokauta letećim koljenom protiv Coryja Sandhagena i ponovo je teško nokautiran. Ovaj put presudio mu je Marlon Vera koji je svoju najveću pobjedu u karijeri ostvario čudesnim prednjim udarcem nogom u stilu Andersona Silve i Lyota Machide.

Vera je dosad bio najpoznatiji po svojoj pobjedi protiv Shauna O'Malleyja, ali ovaj skalp značit će mu puno više jer će ga lansirati u top deset boraca kategorije bantam. Legendarni Edgar dugo je bio poznat kao čovjek kojeg je nemoguće nokautirati, međutim drugu borbu zaredom spektakularno je izgubio. 40-godišnjak je prijetio samo u prvoj rundi, u drugoj ga je Vera pošteno uzdrmao koljenom, ali u zadnjoj Edgaru nije bilo spasa.

Anderson Silva bi bio ponosan

 

Burgos prekinuo crni niz u rekordnoj borbi perolake

Shaneu Burgosu i Billiyju Quarantillu pripala je nezahvalna zadaća pokušati nadmašiti borbu prije, pogotovo jer nije riječ o rangiranim borcima u perolakoj, ali dobili su mjesto na ovom eventu zbog svog borilačkog stila, odnosno jer se ni jedan ni drugi ne štede. "Wild card“ za ovaj event pokazao se potpuno opravdan jer su ispalili ukupno najviše udaraca u jednoj borbi u povijesti perolake kategorije. Značajniji su ipak pripali Burgosu koji je na koncu slavio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Gaethje i Chandler VIDEO Kako je ovo preživio?! Gaethje poslao Chandlera u orbitu, ali nije ga uspio završiti poslije brutalnog nokdauna divider

To su dokazali od starta nemilosrdnim udaračkim razmjenama, činilo se kako su potpuno izjednačeni poslije dvije runde, međutim Burgos je ispalio više udaraca u noge i Quarantillo je u posljednju dionicu borbe ušao praktički bez lijeve noge. To ga je gotovo onesposobilo i Burgos je uspio napraviti razliku kod sudaca.
Quarantillu, inače veteranu Dana White Contender Seriesa ovo je bio najteži ispit u šestoj borbi u UFC-u, ali nije uspio premostiti tu zapreku. Burgos se na kraju uspio izvući, prekinuti svoj niz od dva uzastopna poraza i slaviti prvi put u dvije godine.

Quarantillo u zadnjoj rundi nije mogao hodati

Chandler preživio brutalan nokdaun pa izgubio na bodove

Spektakularnu večer otvorio je spektakularan okršaj, neki kažu eliminacijski za napad na pojas u lakoj kategoriji, između Justina Gaethjea i Michaela Chandlera, a na sudačkim karticama slavio je ovaj prvi. Uostalom, Gaethje nikad u karijeri nije izgubio na bodove pa nije ni ove večeri…

Od prve sekunde prve runde obojica boraca nisu razočarali, sijevale su bomba za bombom, low kick za low kickom! Gaethje je pritiskao, ali je primao više udaraca. Ipak, sredinom druge dionice borbe je konačno naplatio jedan od svojih razornih aperkata, pogodio Chandlera ravno u bradu pa još koji put potvrdio na podu, ali ovaj se čudesno uspio oporaviti, izvući i završiti rundu.

U zadnjoj mu je u igri bio samo prekid jer je Gaethje bio u solidnoj prednosti, imao je nekoliko atraktivnih pokušaja, okrenuo se svom kruhu i vodi – hrvanju, no nije uspio napraviti ništa dramatično kako bi preokrenuo ovu borbu.

Gaethje poslao Chandlera u orbitu

UFC 268, glavni program:

Kamaru Usman pobijedio Colby Covington (za naslov u velteru) - jednoglasna sudačka odluka

Rose Namajunas (c) pobijedila Zhang Weili (za naslov u slamci) - podijeljena sudačka odluka

Marlon Vera pobijedio Frankieja Edgara (bantam) - nokaut u 3. rundi

Shane Burgos pobijedio Billyja Quarantilla (pero) - jednoglasna sudačka odluka

Justin Gaethje pobijedio Michaela Chandlera (laka kategorija) - jednoglasna sudačka odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider