FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
U poretku je ispred Filipa

Počeli pregovori za meč: Idući Hrgovićev suparnik trebao bi biti ozbiljniji od svih prethodnih

Filip Hrgović uskoro bi mogao dobiti potvrdu da je dogovoren meč sa Zhangom Zhileijem.

Poslije pobjede nad Emirom Ahmatovićem Filip Hrgović je otvoreno kazao kako mu je dosta takvih mečeva i da u budućnosti želi odmjeravati snage s jačim protivnicima.

Uskoro bi mu se ta želja mogla ispuniti jer je njegov promotor Nisse Sauerland u izjavi za Sky Sports nagovijestio da radi na dogovaranju meča sa Zhangom Zhileijem.

"Prošli smo kroz sve boksače koji se nalaze u TOP 10 i nitko nije htio prihvatiti Filipa. Nitko nije istupio i rekao da to želi", rekao je Sauerland.

S druge strane, 38-godišnji Kinez Zhang poslije svoje nedavne pobjede (nokautirao je Amerikanca Craiga Lewisa) javno je pozvao Hrgovića da uđe s njim u ring.

"Ako je Zhang spreman za taj meč i uistinu ga želi odraditi, onda ćemo to i napraviti", istaknuo je Hrgovićev promotor.

Najveći izazov dosad

Kineski boksač bi trebao biti daleko najveći izazov u dosadašnjoj profesionalnoj karijeri Filipa Hrgovića. Na BoxRecovom poretku teškaša on se u ovom trenutku nalazi na 27. mjestu odnosno 10 mjesta ispred Hrgovića, što dovoljno govori o tome kako se radi o kvalitetnom boksaču.

Zhang Zhilei devet je godina stariji od Hrgovića. Poput Filipa, i on ima medalju osvojenu na Olimpijskim igrama. Bilo je to 2008. godine, kada je kod kuće u Pekingu uzeo srebro. Ima i dvije bronce, sa svjetskih prvenstava održanih 2007. i 2009. Sve to datira iz perioda amaterskog boksa, a u profesionalnom mu je učinak baš impresivan. Odradio je ukupno 24 meča i upisao 23 pobjede te jedan neriješen ishod (protiv Amerikanca Jerryja Forresta u veljači ove godine).

U ožujku ove godine preselio se iz Kine u američki Bloomfield, gdje ima bolje uvjete za trening i gdje nastavlja graditi svoj profesionalni put. Premda je već zagazio u 39. godinu, ne odustaje od svojih snova i još uvijek vjeruje da bi mogao doći u priliku da se bori za naslov svjetskog prvaka u superteškoj kategoriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider