FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kontroverzno, ali vrijedilo je

Prije točno 30 godina dogodilo se ponajveće iznenađenje u boksačkoj povijesti!

Na današnji dan prije 30 godina dogodilo se jedno od najvećih iznenađenja u boksačkoj povijesti!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na današnji dan prije točno 30 godina dogodilo se jedno od najvećih iznenađenja u povijesti boksa. Teškaški prvak Mike Tyson upisao je prvi poraz u svojoj karijeri nakon 37 pobjeda, a titulu je izgubio od čovjeka kojeg su uoči meča prozvali "ništica iz Columbusa" (nobody from Columbusa).

James "Buster" Doublas nokautirao je Mikea Tysona u 10. rundi njihova meča za titulu prvaka, nakon kojeg se "Iron Mike" nikada nije u potpunosti oporavio. Koliki je Douglas bio autsajder u tom meču, govori činjenica da je na njega koeficijent bio 42. Na uloženih 100 dolara dobili biste 4200...

gol expired Zidaneova poruka igračima Reala: ''Nije normalno da je Modrić osvojio samo jedan naslov'' divider

Kontroverzno odbrojavanje

Meč je obilježilo i kontroverzno suđenje suca Octavia Meyrana, koji je nakon što je pogledao snimku priznao da je pogriješio. Naime, kada je Tyson poslao u nokdaun Douglasa, sucu je trebalo dosta dugo da počne odbojavati 10 sekundi.

Buster se pridigao kod brojke 9, no kako je kasnije utvrđeno, nije dovoljno brzo brojio. Službeno mjerenje štopericom pokazalo je da je čak 12,5 sekundi čekao da se Douglas pridigne, a pritom je nabrojio do 9.

Tyson tražio oduzimanje pojasa

Tyson je nakon meča tražio od WBC i WBA organizacija da oduzmu pojas Douglasu i ponište njegov poraz (prvi u karijeri), no taj su prijedlog obje organizacije nakon četiri dana odbacile.

Douglas je titulu izgubio iste godine u listopadu, kada ga je porazio Evander Holyfield nokautom u 3. rundi.

gol expired Hajduk predstavio novo pojačanje u obrani: ''Svjestan sam veličine kluba'' divider

Zbog silovanja proveo tri godine u zatvoru

Tyson je doživio prvi poraz u karijeri, a onda je godinu i pol dana kasnije završio u zatvoru zbog silovanja, i to na više od tri godine. Svi problemi koji su se nakon toga pojavili bili su posljedica nevjerojatne slave koju je stekao kao 20-godišnjak, kada je prvi put osvojio titulu prvaka svijeta.

Tyson je karijeru završio 11. lipnja 2005. godine, na pragu 39. rođendana. Završio ju je s dva uzastopna poraza i omjerom 50:6.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider