FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
bravo, majstore!

Hrvatskoj druga medalja na Olimpijskim igrama, Toni Kanaet osvojio broncu: ''Još ne znam što sam napravio''

Toni Kanaet izborio je borbu za brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Prve dvije medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Japanu donijeli su članovi Taekwando kluba Marjan iz Splita. Nakon što je Matea Jelić ušla u finale i osigurala najmanje srebrnu medalju, broncu je u kategoriji do 80 kg osvojio Splićanin Toni Kanaet.

U borbi za brončano odličje Kanaet je svladao Uzbekistanca Nikitu Rafaloviča sa 24:18.

''Još ne znam što se dogodilo i što sam napravio. Bilo mi je u planu pobijediti Španjolca jer sam znao da će protiv Rusa biti teško. Rekao sam da ću njega pomesti i to sam napravio. Isplatio mi se sav trud i rad'', rekao je nakon bronce Kanaet.

''Hvala Bogu, uspio sam.''

Nakon izjednačene prve runde koja je završila rezultatom 6:6, Kanaet je u drugoj stekao prednost od 15:8. Rafalovič je s dva udarca rukom početkom treće runde smanjio na 15:10, a kada je Uzbekistanac krenuo na sve ili ništa, Kanaet ga je kaznio s dva udarca u tijelo i jednim u glavu kojima je osigurao pobjedu.

gol expired Tko je Matea Jelić, prva osvajačica medalje za Hrvatsku u Tokiju: Umalo je prekinula karijeru, spasila ju Janica divider

Kanaet je u prvom dijelu natjecanja svladao Španjolca Raula Martineza Garciju s 21:15, a u četvrtfinalu izgubio od kasnijeg finalista Rusa Maksima Hramčova prekidom nakon druge runde.

Prolaskom Hramčova do finala Kanaet je dobio priliku boriti se za broncu kroz repesaž. Prvo je svladao predstavnika Burkine Faso Faysala Sawadoga prekidom početkom treće runde zbog prevelike razlike u bodovima. U trenutku prekida bilo je 30:10 za Kanaeta.

Ovo je prva muška medalja za Hrvatsku u taekwondou, dosad su bronce osvajale Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008. i Lucija Zaninović u Londonu 2012., dok će se Matea Jelić od 14:30 sati boriti za zlato u kategoriji do 67 kg protiv Britanke Lauren Williams.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider