FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
što će odlučiti?

Hladan tuš za Hrgovića: Želi ostvariti san, a prijeti mu duža suspenzija

Filip Hrgović uskoro bi se mogao naći pred velikom odlukom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Želja Filipa Hrgovića da nastupi na Olimpijskim igrama u Tokiju iduće godine te ostvari san o zlatnoj olimpijskoj medalji možda je upravio udarila u zid. Razlog nisu razmirice u domaćem boksu, već najava predsjednika WBC-a Mauricia Sulaimana.

Čelnik jedne od četiriju najvažnijih boksačkih federacija najavio je drastične sankcije za profesionalce koji se okušaju na Olimijskim igrama. On se i ranije oglašavao u vezi s tim te je žestoki protivnik sudjelovanja profesionalnih boksača na Igrama, gdje se od prije pet godina smiju natjecati boksači koji više nisu u amaterskom boksu.

Filip Hrgović (Foto: GOL.hr) Hoće li Hrgović nastupiti na Olimpijskim igrama? "Zlato je moj san od djetinjstva" divider

"WBC se strogo protivi dozvoli profesionalnim boksačima da nastupaju na Olimpijskim igrama. To je nešto neprihvatljivo i tako bi se prema tome trebali postaviti svi boksački fanovi i stručnjaci u svijetu. Olimpijski amaterski boks nešto je potpuno drukčije. To su dva suprotna sporta i opasno je igrati se s time. Ne smijemo to dopustiti'', poručio je Sulaiman, čije riječi prenosi Fightsite.

"Ako neki profesionalni boksač, uključujući prvake i bivše prvake, odluči sudjelovati na idućim Olimpijskim igrama, bit će kažnjen s minimalno dvije godine suspenzije od strane WBC-a."

Ove riječi sigurno će odjeknuti u timu Filipa Hrgovića jer naš najbolji boksač baš u toj federaciji drži pojas ''internacionalnog prvaka''. Ako Hrgović ustraje u svojoj ideji, morat će se očito odreći pojasa, ali i nastupa u spomenutoj federaciji.

gol expired Filip Hrgović osuđen zbog uvreda: "Konju retardirani, mrtvu majku ti je...!" divider

Manje brige oko ove najave čelnika WBC-a ima svjetski prvak Andy Ruiz, koji drži pojasove WBO, WBA i IBF federacija. Upravo je on podigao pravu buru u svijetu boksa izjavom kako bi htio nastupiti na OI-ju za Meksiko ako mu ugovori to dopuštaju.

Hrgović bi se tako mogao čak i odreći pojasa, kao i nastupa u WBC-u, no problem bi mogao biti ako se i ostale federacije odluče na takav potez.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider