FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
zavrzlame zbog bivšeg trenera

Hoće li Hrgović nastupiti na Olimpijskim igrama? "Zlato je moj san od djetinjstva"

Izbornik reprezentacije Leonard Pijetraj želi da Hrgović nastupi na prvenstvu Hrvatske, no predsjednik Olimpijskog odbora Zlatko Mateša ima drugačije mišljenje.

Filip Hrgović (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Filip Hrgović uspješno gradi svoju profesionalnu karijeru, a istovremeno u Hrvatskoj traju rasprave hoće li boksački savez našem najboljem boksaču omogućiti odlazak na kvalifikacije za Olimpijske Igre u Tokiju. Izbornik reprezentacije Leonard Pijetraj želi da Hrgović nastupi na prvenstvu Hrvatske, no predsjednik Olimpijskog odbora Zlatko Mateša ima drugačije mišljenje.

Leonard Pijetraj godinama je bio trener Filipa Hrgovića. No, kad se Hrgović otisnuo u profesionalne vode, suradnja s Pijetrajem je pukla. Hrgović je tvrdio da odnos s trenerom nije funkcionirao zbog ljudskih, Pijetraj je nudio druge razloge.

No, iako je sve to trebalo ostati u prošlosti, ipak nije. Osobni sukob Pijetraja i Hrgovića eskalirao je prošle godine kada je Hrgović agresivno nastupio prema čelnicima boksačkog saveza tražeći financijsku potporu za svog novog trenera Yusefa Hasana. Već se tada moglo naslutiti da će se razni osobni interesi prelamati preko kvalifikacija za Olimpijske Igre.

"Sljedeće je godine kvalifikacijski turnir u svibnju i to je zadnji kvalifikacijski turnir. Plan mene i mog tima je odlazak na taj turnir i da se kvalificiram na taj način. Kažem, bilo je tu malo nekih nesporazuma u tom odnosu Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog boksačkog saveza prema meni i mom timu. Vjerujem da će se to izgladiti i da će se sve posložiti da nastupim na tom turniru i da se kvalificiram i, ako Bog da, osvojim olimpijsku medalju, još bolje, olimpijsko zlato", rekao je Hrgović za Dnevnik Nove TV.

"Olimpijsko zlato ili naslov prvaka svijeta? Oboje!"

Izbornik reprezentacije Leonard Pijetraj smatra kako Filip na Olimpijske igre može ići ako odradi Prvenstvo Hrvatske, izborne sparinge te međunarodne turnire. Boksački savez oglasio se priopćenjem.

''Ovim putem želim Vam priopćiti kako smo održali telefonsku sjednicu Izvršnog odbora Saveza te je odlučeno kako ćemo službeno izaći sa našim stavom, nakon sastanka sa čelnicima Hrvatskog olimpijskog odbora. ''

Sudeći prema Zlatku Mateši i Hrvatskom olimpijskom odboru, stvari su jasne.

Lionel Messi (Foto: AFP) Messi upozorio mladu problematičnu zvijezdu i progovorio o Neymaru: "Mora se promijeniti" divider

"Stvar je zapravo vrlo jednostavna. On je u našem olimpijskom programu još od Rija. On je olimpijski kandidat i znači da mora iskoristiti jedne od dvije mogućnosti, London ili Pariz, koji je MOO, koji je preuzeo ingerenciju nad kvalifikacijama u boksu, odredio", rekao je Mateša.

Filip Hrgović, kao i svaki sportaš, olimpijsko zlato smatra svetim gralom.

Kad biste morali birati, biste li uzeli olimpijsko zlato ili naslov svjetskog profesionalnog prvaka ili ipak oboje?

"To je težak izbor, ja bih išao sa oboje. Olimpijsko zlato je moj ideal otkad sam bio dijete, to je nešto što me guralo sve te godine amaterske karijere, nešto za što sam živio. Ali i profesionalni prvak svijeta je isto neka posebna priča tako da se teško između toga odlučiti. Ali vjerujem da ću uspjeti ostvariti oboje."

"Siguran sam da će sve biti u redu"

Izbornik Pijetraj trenutačno je s boksačkom reprezentacijom na svjetskom prvenstvu u Rusiji te nam je rekao kako će se o svemu oglasiti nakon povratka u Hrvatsku.

"Ja ne mogu ulaziti u povijest njihovih odnosa. Čnjenica je da je gospodin Pijetraj jedan od najboljih boksačkih trenera te je zaslužan za razvoj razvoj boksa u Hrvatskoj zadnjih godina, ali ovo su stvari koje se tiču olimpijskog ciklusa, olimpijskih kandidata i kvalifikacija. I ja sam siguran da to i boksački savez razumije i da će to biti sve u redu'', smatra Mateša.

I to je realno, jedina ispravna odluka koju bi sve strane trebale prihvatiti.

Grb HNS-a (Foto: AFP) Fantastičan uspjeh: Hrvatski juniori u neviđenoj drami izborili finale Eura u futsalu! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider