Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nismo uigrani, tvrdi

Mršić o debaklu protiv Brazila: "Ništa još nije izgubljeno"

Hrvatski košarkaši teško su poraženi na startu olimpijskih kvalifikacija, a izbornik se tješi kako još nisu uigrani.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik hrvatskih košarkaša Veljko Mršić bio je razočaran teškim porazom Hrvatske od Brazila 27 razlike na startu olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu.

Aco Petrović i društvo školovali su ga 94-67, a visok poraz prokomentirao je za kamere Sport Kluba. Njegovu izjavu pogledajte OVDJE.

Ništa nije izgubljeno

"Ništa još nije izgubljeno, moramo biti puno bolji protiv Tunisa u sljedećoj utakmici", započeo je hrvatski izbornik Veljko Mršić

"Dosta nismo bili dobri, utrčavali su nam previše iza leđa, loš dan je iza nas. Moramo vratiti atmosferu i plasirati se u polufinale. U sljedećoj utakmici sigurno ćemo vidjeti drugačiju Hrvatsku. Pokušat ćemo igrati obranu kao u kvalifikacijama. Neuigrani smo i to se vidi”, rekao je.

gol expired Katastrofalno otvaranje olimpijskih kvalifikacija: Acin Brazil razmontirao Hrvatsku u Spaladiumu! divider

"Brazil nam je očitao lekciju iz momčadske košarke, blok im je bio odličan, mi smo bili prestatični, nismo imali rješenje u prijemu. Previše smo igrali individualno. Moramo analizirati zašto je to bilo tako, popraviti se za drugu utakmicu. Svjesni smo da ovo nije dobro i za 24 sata moramo izaći na parket puno bolji kako bismo dobili Tunis i plasirali se u polufinale."

Neuigrani smo i to se vidi

"Danas nismo bili dobri, nismo bili kompaktni, razvukli su nas po terenu. Nismo imali pet igrača na terenu koji su bili iza lopte, utrčavali su nam iza leđa. Uzeli su nam previše skokova u napadu. U trenucima i kad bismo kontrolirali skok, uzimali su nam lopte iz ruku.“

"Neuigrani smo i to se vidi u svakoj kretnji zato često soliramo. Uvijek sam govorio – momčad će pobijediti zvijezde, ukoliko zvijezde nisu momčad. Hitno moramo pronaći atmosferu, biti više momčad jer na individualnu kvalitetu nećemo postići ništa.“

gol expired Aco komentirao aplauz Spaladium Arene i otkrio: "Ovo je najboljih 37 minuta otkad sam brazilski izbornik" divider

"Nema vremena za pametovanja, moramo pokazati igračima što su griješili u analizi. Moramo podići obranu na razinu iz kvalifikacija, ali i uz našu lošu igru smo poslije 19 minuta bili na tri razlike. Problem je što u zadnjoj četvrtini nismo postojali i to je bio razlog teškog poraza na kraju.

Šakić:  -30, a igramo doma - užas

Poraz je komentirao i hrvatski reprezentativac Željko Šakić:

"Teško je sad biti pametan, iskreno užasno je bilo, -30, igramo doma, nismo ni bili agresivni bojali smo se šutirati, mislim da nam je to jako dobra lekcija", rekao je pa nastavio:

"Pripreme su bile kao pred svaku utakmicu, danas nije jednostavno išlo, bili su bolji stvarno moramo raditi da prođemo dalje. Je da je stvarno užasno, ali idemo dalje. Mi smo najjači kad nam najviše treba, nadam se da nam nisu ljudi zamjerili, jednostavno je bio takav dan, tražili smo se".
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider