Košarka
SPORTOVI
Košarka
Školovao Mršića

Aco komentirao aplauz Spaladium Arene i otkrio: "Ovo je najboljih 37 minuta otkad sam brazilski izbornik"

Hrvatski košarkaši dobili su bolnu lekciju od Brazila na startu olimpijskih kvalfikacija u Splitu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši hrvatski košarkaški izbornik Aleksandar Petrović očitao je lekciju svojim nekadašnjim igračima i aktualnom izborniku Veljku Mršiću u prvom kolu olimpijskih kvalifikacija za Tokio koje se igraju u Splitu. Brazil je demolirao Hrvatsku 94:67, a Aco je poslije utakmice dobio aplauz splitske publike.

"Teško je govoriti poslije savršene utakmice, našom energijom zaustavili smo hrvatske napade. Igrači s klupe su odigrali savršeno, 37 minuta igrali smo najbolju košarku otkad sam ja brazilski izbornik. Sad znamo da se možemo nositi s Hrvatskom i to nam je bitno za dalje", rekao je Petrović na konferenciji za novinare.

Rafael Hettsthaimer ubacio je 20 poena, a Bruno Cabocio dodao je još 17 za Brazil, a hrvatski košarkaši potpuno su podbacili.

Otkrio plan za Hrvate

"Teško mi je komentirati Hrvatsku, gledao sam svoje, ali nije mi bilo lako pripremiti utakmicu. Igrači su mi puno pomogli. Hrvatska može naučiti puno iz ovog rezultata, vjerojatno nije očekivala ovo od Brazila danas. Susretnemo li se u finalu, moram pripremiti nešto drugo", poentirao je Petrović pa otkrio plan za ovu utakmicu.

"Želio sam sakriti tko će igrati na kome na startu, vidjeli ste petorke koje su započele. Besprijekorno smo kontrolirali Hezonju i Bogdanovića", dodao je Aco pa se osvrnuo na pljesak Spaladium Arene.

"Bilo je lijepih i ružnih trenutaka na klupi Hrvatske, kad dobijete ovakav pljesak i kad vam momčad odigra kao moja večeras, srce mi je puno", podvukao je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider