Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
opet ludi hrvati

Prije više od 106 godina tamo je osnovan Hajduk, a sada stižu Nogometne Ikone

Nogometne Ikone proširile se i van granica Hrvatske. Sprema se veliki nogometni kviz u kultnoj praškoj pivnici ''U Fleku''.

Najpoznatija Facebook družina nogometnih romantika i fanatika, ekipa sa stranice ''Nogometne Ikone'', spremila je još jedan velik poduhvat. Nakon već druge sezone organizacije pub kvizova diljem Hrvatske (kviz se trenutno igra u šest hrvatskih gradova na tjednoj bazi) na visokom nivou, momci s Ikona napravit će i jedan kviz koji nije na hrvatskom tlu, već će biti ni više ni manje nego u - Pragu.

Glavni grad Češke i jedan od najljepših i poviješću najbogatijih gradova Europe odabrali su - namjerno. Naime, u češkoj metropoli Pragu nalazi se kultna pivnica ''U Fleku'' u kojoj je davne 1911. godine osnovan Hrvatski nogometni klub Hajduk iz Splita.

''Nakon brojnih kvizova i sjajnog finala prve sezone koji smo održali u restoranu 'Macola' u Korenici te kojega će opet biti, pojavila se ideja da napravimo kviz i van granica Lijepe naše. Za destinaciju smo se dvoumili između Velikog Tarnova u Bugarskoj gdje je rođen naš idol, nažalost pokojni Trifon Ivanov, te Praga i pivnice 'U Fleku' gdje je osnovan Hajduk. Naposljetku smo se, zbog toga što smo vrlo popularni u Splitu, ali i među 'zagrebačkim' i inim navijačima Hajduka, odlučili za Prag te očekujemo prije svega izvrsnu zabavu“, rekao je jedan od organizatora, Duje Meštrović.

''Kako smo nedavno otvorili udrugu, a imamo i dosta sponzora kojima smo jako zahvalni na pomoći u vezi Praga, sretni smo što će se ova suluda ideja napokon obistiniti. Kako to obično biva, opet smo se podcijenili i imali interes veći od kapaciteta koji nam je Azimut Travel, popularna internetska putnička agencija za mlade, mogao osigurati, ali na kraju ćemo dovesti preko 100 Hrvata i 20 ekipa u Prag gdje ćemo četiri dana slaviti kviz, Ikone i nogomet'', nadovezao se Ivan Dominik - Dompa, inicijator kviza, te dodao:

''Ovo je ipak projekt koji su podržale i svjetske zvijezde poput Bojana Vručine i Damira Vuice, ili pak nešto manje poznatih nogometaša poput Nuna Gomesa i Juninha Pernambucana, no ono što je meni najjače u cijeloj priči i što sam saznao tek kada sam stigao u Prag na pregovore, pivnica 'U Fleku' najstarija je praška pivnica, jedna od najstarijih u Europi uopće jer je osnovana 1499. Godine. Ali kako kaže event menadžerica pivnice Hana Jordakova, u 518 godina postojanja pivnica je imala razne događaje, od kultnog Kabaret showa do koncerata, ali nikad nisu imali pub kviz, pogotovo ne nogometni'', završava Dompa.

Kviz ''Nogometne Ikone'' u Pragu igra se u pivnici ''U Fleku'' u četvrtak 30.3. od 19 sati. Dolazak su najavile i neke ekipe Čeha te hrvatskih studenata preko Erasmus+ programa studentskih razmjena, a očekuje se spektakl. Nakon kviza i popratnih sadržaja, do kraja druge sezone Ikona ostalo je još svega par kola te druga Macola koja će se održati 20. svibnja. Kako bilo, i što se tiče Praga, tko preživi pričat će...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider