Automoto
SPORTOVI
Automoto
svjetski prvak

Max Verstappen potpisao novi ugovor za Red Bull: Dobio je ogroman broj milijuna eura

Verstappen će u novoj sezoni braniti naslov prvaka svijeta.

Svjetski prvak u Formuli 1 Nizozemac Max Verstappen potpisao je produljenje ugovora na pet godina što znači da će ostati u momčadi Red Bull do kraja 2028. godine.

Verstappen, čiji ugovor ističe krajem 2023, "potpisao je produljenje ugovora koji će ga u momčadi Red Bulla do kraja 2028. godine", navodi Red Bull u svom priopćenju.

Red Bull nije otkrio financijske pojedinosti dogovora, no mediji procjenjuju da je Nizozemac ugovorom dobio između 40 i 50 milijuna eura godišnje.

gol expired Krunoslav Rendulić dobio otkaz na klupi Gorice: Presudio mu ogroman niz poraza divider

"Stvarno uživam biti dio momčadi Oracle Red Bull Racing Team, tako da je bilo lako odlučiti ostati ovdje do kraja 2028.", rekao je Verstappen koji će ove godine opet voziti zajedno s Meksikancem Sergiom Perezom.

gol expired Ševčenko pozvao svijet u pomoć: ''Nogomet za mene više ne postoji'' divider

"Volim ovu momčad i prošla je godina bila jednostavno nevjerojatna, naš cilj od 2016. otkako smo zajedno bio je osvojiti prvenstvo i to smo učnili tako da je sada cilj zadržati broj jedan na bolidu", dodao je.

gol expired Igrao je nedavno protiv Modrića u Ligi prvaka, a sada je otišao u rat pomoći Ukrajini divider

Verstappen, koji je u Formuli 1 debitirao s Red Bullovim Toro Rossom kao 17-godišnjak 2015. u prosincu je osvojio svoj prvi naslov svjetskog prvaka.

Pobjednik u 20 utrka, od kojih je prva bila 2016., sada će biti otprilike jednako plaćen kao Lewis Hamilton čiji ugovor s Mercedesom ističe na kraju sljedeće sezone i koji godišnje zaradi 40 milijuna funti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider