Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oglasio se črnko

Krunoslav Rendulić dobio otkaz na klupi Gorice: Presudio mu ogroman niz poraza

Krunoslav Rendulić više nije trener Gorice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan nakon 2:1  poraza u polufinalu Kupa od Hajduka na Poljudu hrvatski nogometni prvoligaš Gorica objavio je kako je dogovorio prekid suradnje s dosadašnjim trenerom Krunoslavom Rendulićem.

Rendulić je u Goricu stigao u svibnju prošle godine, a razlog raskidu suradnje nije toliko poraz u srijedu u Splitu već šest uzastopnih prvenstvenih poraza koji su mu prethodili.

Oglasio se Nenad Črnko

"U ime kluba želim se zahvaliti Krunoslavu Renduliću na iznimno korektnoj suradnji koju smo imali u ovih nepunih godinu dana.

gol expired Igrao je nedavno protiv Modrića u Ligi prvaka, a sada je otišao u rat pomoći Ukrajini divider

Nažalost, rezultatska kriza u koju smo ušli nije mi ostavljala previše prostora za neke druge odluke. Moram naglasiti da smo u posljednjih mjesec dana svi zajedno činili maksimum da zajednički pokušamo promijeniti rezultatski pad u pozitivu, ali jednostavno nije išlo.

U nekim drugim vremenima moguće je da bismo ovakve odluke donosili ranije, ali bilo je mnogo objektivnih razloga da pokušamo vratiti samopouzdanje momčadi na terenu, a samim time i zadržimo Rendulića.

gol expired Vladimir Kličko pojasnio zašto su svi ruski sportaši izbačeni iz svjetskih natjecanja divider

Utakmica u Splitu nije bila okidač za ovakvu odluku, Kruno je zaslužio da pokuša izboriti plasman u finale s momčadi s kojom je izborio polufinale, ali negativan niz na koji se nadovezala i ova utakmica jednostavno je nametao ovu opciju", rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Iz Gorice su dodali kako će do imenovanja novog trenera momčad voditi Saša Sabljak.

VIDEO Gol Gorice protiv Dinama

Gorica trenutačno zauzima sedmo mjesto na ljestvici Prve HNL sa 29 bodova, koliko ima i šesti Slaven Belupo.

Peta Lokomotiva ima tri boda više, a osmi Šibenik tri boda manje. No, do kraja sezone iako se ne može boriti za plasman u eurokupove sljedeće sezone, klub ne mora brinuti niti o očuvanju prvoligaškog statusa jer posljednji Hrvatski dragovoljac za Goricom zaostaje 19 bodova.

Tablica HNL-a:

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider