Automoto
SPORTOVI
Automoto
Verstappen tek četvrti

Dominacija Ferrarija u kvalifikacijama: Leclerc na svojoj stazi uzeo pole position, Sainz kreće drugi

Charles Leclerc i Carlos Sainz osigurali su prvi startni red za Ferrari u Monte Carlu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kvalifikacije u Monte Carlu pripale su Ferrarijevom dvojcu, prvo mjesto pripada Charlesu Leclercu s vremenom 1:11.376, a drugi se kvalificirao Carlos Sainz s vremenom 1:11.601.

Kvalifikacije su završene malo prije završetka Q3 dijela kvalifikacija, a razlog je bio Perezov bliski susret s ogradom prije ulaska u poznati tunel. Meksikanac je izgubio kontrolu nad bolidom i uzrokovao prekid kvalifikacija, a ubrzo je i Sainz naletio na Pereza i nije mogao izbjeći kontakt.

Ferrari je ostao kratak u Barceloni proteklog vikenda, sreća im je okrenula leđa i Leclerc je prvi puta u sezoni morao ranije završiti utrku. Red Bull je preuzeo vodstvo i u prvenstvu vozača i u poretku konstruktora.

Ferrari je danas itekako uzvratio udarac, sjajni su bili u slobodnim trenenzima, a dobru formu su potvrdili zaključavanjem prvog startnog reda.

Leclerc se nada da će ga sreća ove godine pomaziti u njegovom rodnom gradu nakon brojnih nesreća koje su ga pratile, prošle godine je također bio na pole poziciji, no uopće nije nastupio u utrci zbog problema s mjenjačem.

gol expired VIDEO Leclerc razbio legendarni Ferrari Nikija Laude: ''Izgubio sam kočnice'' divider

Vremenska prognoza najavljivala je kišu za cijeli vikend, danas su kvalifikacije prošle bez kiše, a eventualna sutrašnja kišna utrka mogla bi itekako promiješati karte.

Spomenimo da su kvalifikacije u Monte Carlu najvažnije u sezoni, posljednji puta pobjednik koji nije bio kvalificiran u top 3 bio je Olivier Panis daleke 1996. godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider