Automoto
SPORTOVI
Automoto
Objasnio što se dogodilo

VIDEO Leclerc razbio legendarni Ferrari Nikija Laude: ''Izgubio sam kočnice''

Charles Leclerc, vodeći vozač Formule 1, završio je u zidu s Ferrarijem 312B3 u kojemu je Niki Lauda ostvarivao najveće rezultate.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Demonstracijski krug u Monaku još je jednom potvrdio da je Leclerc pehist u svom rodnom gradu. Tijekom trećeg kruga došlo je do iznenadnog problema s kočnicama, te se mladi vozač Ferrarija izvrtio u zavoju Rascasse i zadnjim dijelom bolida udario o barijeru.

Prokomentirao je Leclerc da nije vozačka pogreška u pitanju, već da je do samog bolida:

''Izgubio sam kočnice, izgubio sam kočnice. Kočio sam ali je pedala bila toliko tvrda da je došla do poda. Imao sam sreću što se to dogodilo u tom trenutku, a ne u negdje drugdje na stazi. Problem je što sam se uplašio, ušao sam normalno u zavoj'', zaključio je Leclerc.

Leclerc već vozio legendarne bolide

Leclerc je već sudjelovao u povijesnim utrkama prije, vozio je Ferrari 312T4 iz 1979. godine na 40. obljetnici smrti Gillesa Vilenueva, te je podijelio svoja iskustva s bolidima iz te ere:

''Bolidi su tada bili drugačiji. Čim sam sjeo u bolid, shvatio sam da je sigurnost današnjih bolida na puno većoj razini, nevjerojatno je kako su vozači gurali te bolide do maksimuma i koliko su mentalno bili jaki.''

Podsjetimo se da je Lauda vozio model 312B3 tijekom svoje prve godine u Ferrariju 1974. godine, a ostvario je u njemu dvije pobjede. Legendarni Austrijanac napustio nas je prije tri godine, a ostati će zapamćen kao jedan od prvih ''plaćenih'' vozača.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider