Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije mu dobro sjelo

Francuzi doživjeli debakl, izbornik poludio: "Prestanite nas zvati Experts!"

Francuski rukometaši izgubili su utakmicu u kojoj su već unaprijed upisali bodove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Treće kolo kvalifikacija za Europsko rukometno prvenstvo obilovalo je iznenađenjima.

Još u srijedu Crna Gora srušila je aktualnog svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika Dansku, povijesnu prvu pobjedu ostvarilo je Kosovo, Sjeverna Makedonija u gostima je iznenadila Island, dok je u četvrtak priča dana bio Portugal, koji je senzacionalno svladao Francusku.

Taj poraz od šest razlike nije baš dobro sjeo francuskom izborniku Didieru Dinartu.

"Nedostajalo nam je predanosti. Portugalci su bili vrlo željni, oni su kvalitetna reprezentacija i uspjeli su poduzeti taj korak više i svu svoju motivaciju usmjeriti na to da osvoje bodove u ovoj utakmici", kazao je Dinart, koji je imao potrebu još nešto reći:

"Mi svoj identitet tražimo"

"Prestanite nas zvati Les Experts! Ovdje su na terenu četvorica od 14 igrača iz ondašnje generacije. Ovo je reprezentacija koja još uvijek traži svoj identitet."

Francuski izbornik aludirao je na nadimak (Les Experts), koji su u domovini dobili francuski rukometaši tijekom njihove desetogodišnje dominacije svjetskim i europskim rukometom. U međuvremenu je došlo do promjena, oprostile su se neke važne karike te zlatne generacije (Thierry Omeyer, Daniel Narcisse, Jerome Fernandez...), sinoć nije igrao ni Nikola Karabatić, i više nisu toliko superiorni.

"Ne mislim da je Portugal bolji od nas, ali u ovoj utakmici imali ste priliku vidjeti kako se visokom razinom predanosti može doći do pozitivnog rezultata", zaključio je Dinart.

Nedjelja nudi priliku za revanš Portugalcima i iskupljenje francuskoj rukometnoj javnosti. U Strasbourgu će Francuzi loviti pobjedu od sedam razlike kako bi na kraju ove skupine bili ispred Portugala u slučaju istog broja bodova.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider