Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gavranović presudio

Dinamo slavio uz veliki poklon i vratio se na vrh HNL-a uoči Lige prvaka

Prva utakmica osmog kola Hrvatski Telekom Prve lige odigrana je na Maksimiru.

U prvoj utakmici osmog kola HNL-a, ujedno i prvoj nakon reprezentativne stanke, Dinamo je na Maksimiru pobijedio Istru 1961 s 1:0 i tako se vratio na prvo mjesto (barem privremeno, do nedjelje kada Hajduk gostuje u Rijeci).

Bio je ovo susret u kojem je Nenad Bjelica dosta ispremiješao sastav Modrih, s obzirom da ih u srijedu čeka utakmica s Atalantom u Ligi prvaka. Na klupi su tako ostali Livaković, Petković, Olmo i Hajrović dok zbog crvenih kartona zadobivenih u velikom derbiju s Hajdukom pravo nastupa nisu imali Arijan Ademi i Emir Dilaver. Svi se oni očekuju u prvih 11 protiv Atalante, ali protiv Istre su priliku dobili drugi igrači.

Što se tiče zbivanja na terenu, Dinamo je odigrao jalovo prvo poluvrijeme i praktički je mogao biti sretan što se na odmor otišlo bez golova, jer u tom periodu kvalitetnije šanse imali su Puljani.

Istra prijetila u prvom dijelu

U nekim protunapadima su previše komplicirali, u 14. minuti su tražili jedanaesterac signalizirajući da je netko od domaćih igrača igrao rukom (sudac Igor Pajač se nije oglasio) u nekim situacijama ih je blokirala obrana Dinama, a u posljednjim trenucima prvog dijela domaćine je spasio vratar Zagorac.

I onda, kako to već biva, stigla je kazna. Dinamo je promašaje Puljana naplatio u 53. minuti kada se Mario Ćuže, inače Dinamov napadač na posudbi u Istri, vratio na svoju polovicu i htio uposliti suigrača, ali je umjesto toga pogodio Amera Gojaka od kojeg se lopta odbila ravno u for Mariju Gavranoviću, a centarfor Modrih takav poklon nije propustio iskoristiti.

Do kraja se rezultat nije mijenjao, a Istra je mogla u posljednjim sekundama utakmice šokirati Dinamo. Adrian Fuentes je dosta lako prošao Dinu Perića i centrirao u srce šesnaesterca odakle je Stefan Lončar pucao glavom, a lopta je otišla nekoliko centimetara iznad prečke.

Dinamo se sada okreće utakmici s Atalantom u sklopu prvog kola skupine C Lige prvaka, dok je idući ispit za Istru domaći okršaj s Rijekom na njihovoj Aldo Drosini.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider