Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bio u Arsenalu

Ovaj čovjek je najviše strepio uoči Island - Hrvatska: 'Bila je ludnica...'

Kristinn Johannsson, čovjek koji je nekoć bio dio Arsenalova tima koji je održavao travnjak, danas je glavni i odgovorni za uvjete igre u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija između Islanda i Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Recimo za početak da Islanda NIKADA u povijesti nije ugostio nijednu momčad u službenim kvalifikacijama za jedno od velikih natjecanja u studenom! S obzirom na podneblje, nije potreno ni objašnjavati zašto je tome tako. Johannsson se, tvrdi, u posljednjih nekoliko tjedana naradio kao nikada u životu, a strepit će sve do posljednjeg sučevog žvižduka ovog petka, kada je na rasporedu najznačajnija utakmica u povijesti islandskog nogometa.

>> Vatreni na Islandu: Hrvatska u šetnji Reykjavikom

>> Hrvatska - Island: Dvojica u glavnim ulogama, nekad i sad

>> KOMENTAR IVICE MEDE

"Posljednjih je nekoliko tjedana bila ludnica. Pretrgao sam se od posla zajedno sa svojim radnicima. Znali smo da je pred nama velika zadaća i da neće biti lako, ali vjerujem da smo uspjeli pripremiti travnjak. Vjerujte mi nije lako urediti igralište staro gotovo 40 godina (1976.). Nemamo grijanje ispod travnjaka, kao ni prskalice", rekao je Islanđanin za ESPN, pa nastavio:

"Činjenica je da vremenu ne možete pobjeći ni u jednom dobu godine. Nogometna je sezona na Islandu završila još u rujnu. Imali smo uvijek neželjenu međunarodnu utakmicu u listopadu, ali nikada nismo igrali u studenom", veli Johannsson, koji je posljednjih tjedana bio na konstantnoj vezi s izbornikom Larsom Lagerbackom.

'Prognoza je dobra, jedino će temperatura biti niska'

"Travnjak je u ovom trenutku spreman. Uzeli smo prekrivače za travnjake iz Engleske i postavili smo ih prošloga petka, te ih ne namjeravamo skidati sve do malo prije početka utakmice. Iskreno, još nisam zavirio ispod pokrivača, ali vjerujem da je sve u redu", kaže uz smiješak islandski vrtlar, koji će predah dočekati tek nakon što se završi utakmica u petak.

"Ja i još 20-orica momaka ćemo raditi za vrijeme susreta. Nema još prostora opuštanju. Prognoza je dobra za petak navečer, jedino će temperatura zraka biti vrlo niska tako kasno navečer. No, kada se sve završi, dečki i ja idemo na zasluženu pivu!"

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Izbornik otvoreno o kontroverznoj temi... ⚽

📸: Vlado Kos/CROPIX
Kalik je u 62. minuti utakmice protiv Šibenika efektnim udarcem, nakon lijepe asistencije Dominika Prpića, došao do svog ovosezonskog prvijenca. ⚽

📸: Duje Klarić/Cropix
Čak 21.538 gledatelja ove nedjelje na Poljudu 👏

📸Duje Klarić/CROPIX
Kraj utakmice na Poljudu, uvjerljiva pobjeda Splićana za skok na prvo mjesto!

Opširnije ----> https://bit.ly/4dvNgKk