Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zanimljiva podudarnost

Hrvatska - Island: Dvojica u glavnim ulogama, nekad i sad

Hrvatska nogometna reprezentacija dosad je dvaput igrala protiv Islanda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, kada su Hrvatska i Island bili smješteni u skupini 8.

>> KOMENTAR IVICE MEDE

>> Kladionice: Hrvatska večeras pobjeđuje i ide u Brazil

Pod vodstvom Cice Kranjčara Hrvatska se prvi put suprotstavila Islandu 26. ožujka 2005., a pred 18 tisuća gledatelja na Maksimiru je završilo 4:0.

Dugo su Islanđani odolijevali napadima naših, da bi ih u 38. minuti načeo današnji izbornik Niko Kovač. S minimalnom prednošću naših otišlo se na odmor, a u nastavku je Island dugo držao naše u neizvjesnosti da bi se u posljednjih 20-ak minuta sasvim raspao (Šimunić, Niko Kovač i Pršo su ih dotukli).

Zbog mrtve trke sa Šveđanima Hrvatska je 3. rujna iste godine imala imperativ pobjede na Islandu, ali nije počelo dobro. Sredinom prvog dijela Gudjohnsen dovodi domaćine u vodstvo. Ipak, u drugom poluvremenu je Boško Balaban režirao preokret s dva gola u pet minuta, a priču je zaključio Darijo Srna za konačnih 1:3.

U dva ogleda s Islandom Hrvatska ima 7:1 gol-razliku, a zanimljivo je da im je prvi pogodak postigao Niko Kovač koji je tada bio kapetan, a posljednji Darijo Srna, koji će večeras kao kapetan biti produžena ruka izbornika na terenu.

Koji bi vas rezultat zadovoljio na Islandu?

Ukupno glasova:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider