Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žrtva velike gužve

Katalonci pišu da je Rakitić na meti Chelseaja: Odlazak ovog ljeto?

U projekcijama za budućnost Barce Raketa, sve je izglednije, ostaje po strani.

U finišu zimskog iz Barcelone stiže vijest vezana za sam početak ljetnog prijelaznog roka i glasi: Chelsea želi Ivana Rakitića.

Ta vijest dominira na današnjoj naslovnici Sporta, katalonskoga sportskog dnevnika tradicionalno bliskog Barci.

Katalonci pišu kako se Chelsea nedavno raspitivao u vezi sa spremnošću Barcelone da pusti Rakitića jer već potvrđena kupnja Frenkieja de Jonga za 75 milijuna eura i vjerojatni dolazak Adriena Rabiota stvorit će neviđenu gužvu u veznom redu.

Međutim, budući da će De Jong (a ako se dogovore s njim, i Rabiot, koji je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora s PSG-om i može birati među ponudama zainteresiranih klubova) stići tek naljeto, Barca nije bila spremna pustiti Rakitića ove zime.

Kod trenera Ernesta Valverdea Raketa je jedan od najstandardnijih igrača, o čemu svjedoči i već 30 nastupa ove sezone u svim natjecanjima.

Bio bi instant-pojačanje za Chelsea

Ljetos je Barcelona odbila ponudu PSG-a za Rakitića i čini se da Parižanima hrvatski reprezentativac više nije u fokusu, ali zato jest Chelseaju.

Trener Maurizio Sarri vidi ga kao idealno rješenje za sredinu terena i ne mari previše za tim što će Rakitić u ožujku navršiti 31 godinu, jer talijanskom stručnjaku treba momentalno pojačanje, a ne netko tko će to tek (možda) postati.

Rakitić još dvije, ako ne i tri sezone može odigrati na vrhunskoj razini i zato ne čudi što se prije nekoliko mjeseci pojavio interes PSG-a i što ga sad hoće Chelsea.

Odbili mu zahtjev za povišicom

Prošle godine Rakitić je zatražio povišicu, ali Barca je taj njegov zahtjev stavila "na čekanje" iz prostog razloga jer joj se ne žuri s obzirom na to da mu aktualni ugovor traje do 30. lipnja 2021. godine. Sasvim je izvjesno da od povećanja plaće neće biti ništa te da će veću godišnju gažu od ove koju trenutno ima morati potražiti na drugoj adresi.

Jedno je sigurno – u veznom redu Barcelone vlada velika gužva i naljeto će, kad je taj dio momčadi u pitanju, primarni biti odlasci. Rakitićeve šanse tu najviše kotiraju, a u situaciji kad se PSG pritajio, zapadni London postao je najizgledniji kao nova Raketina destinacija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider