Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Van Gaal pohvalio rivala

Klopp oduševljen povijesnim derbijem: 'Ovo je Liverpool kakav sam znao prije'

Liverpool i Manchester United rivali su cijelo stoljeće, ali ovakvu utakmicu nikad nisu igrali.

Prvi povijesni derbi Liverpoola i Manchester Uniteda, odigran u Europi, pripao je Redsima s Anfielda. Liverpool je žestokim presingom praktički pomeo najvećeg rivala i samo je David de Gea zaslužan što domaći nisu slavili i većom razlikom od 2:0. Bio je to Liverpool kakav se očekuje sljedeće sezone uz, nadaju se navijači, brojna pojačanja koja planira namamiti Jürgen Klopp.

''Kako god da dobro igrate protiv Man Uniteda, uvijek je teško stvarati šanse. Možda smo mogli zabiti više pogodaka u prvom dijelu, ali to je život. Znali smo da je ovo samo prva utakmica i da smo morali pobijediti. Zato je i drugi gol jako važan. Želimo to četvrtfinale'', poručio je Nijemac.

Plan je jasan. Jurgen Klopp želi osvojiti Europsku ligu i zaobilaznim putem stići do Lige prvaka sljedeće sezone (pobjednik ima garantirano mjesto). Kroz prvenstvo, za razliku od Uniteda, će teško do tog cilja iako će i Louis Van Gaal imati težak zadatak jer je njegova momčad tek šesta.

''Ovaj rezultat za nas je kompliciran. Zabili su drugi gol iako je bilo zaleđe. No, Liverpool je ovo zaslužio i sljedećeg tjedna mi moramo stvoriti ovakvu atmosferu'', korektan je bio van Gaal.

A atmosfera na Anfieldu bila je uistinu čudesna. Najpoznatija navijačka himna na svijetu orila se glasnije nego inače. Klopp je pokrenuo cijeli klub, digao navijače i probudio optimizam. Kao da je s njemačkim trenerom stigla i iskra koja podsjeća na neke slavne dane iz prošlosti. U zraku je vladala kombinacija stare slave i optimistične budućnosti. Navijači su čak napravili i crvenu dimnu zavjesu iskoristivši činjenicu da će kazna UEFA-e biti puno manja nego ona domaćeg saveza.

''Atmosfera je bila fantastična. Svima se želim zahvaliti. Ovo je Liverpool kakav sam znao prije nego što sam stigao'', oduševljen je bio Klopp koji je navikao na atmosferu sjajnih navijača Borussije Dortmund.

I Van Gaal je morao dodati: ''Moram pohvaliti Liverpool i ovu fantastičnu atmosferu.''

Na Anfieldu su sinoć bile i legende obaju klubova. Sir Alex Ferguson nije imao razloga za zadovoljstvo za razliku od njegovog škotskog sunardonjaka Kennyja Dalglisha.

Bila je to još jedna 'utakmica svih utakmica', kako je i najavio Klopp. Nema većeg susreta u engleskom nogometu, niti jedan gradski derbi ne može se mjeriti povijesnim rivalstvom gradova Liverpola i Manchestera koja se prenijela na dva uvjerljivo najveća engleska kluba. I zato jedva čekamo sljedeći četvrtak i uzvrat na krcatom Old Traffordu. Ne sumnjajte da će biti ludnica…
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider