Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
golčina brozovića

HRVATSKA pobijedila RUSIJU: Zaslužena i lijepa pobjeda za kraj 2015.!

Hrvatska je rezultatom 3:1 pobijedila Rusiju u prijateljskom susretu u Rostovu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija završila je 2015. godinu lijepom pobjedom 3:1 u Rusiji. Obje reprezentacije istrčale su u Rostovu bez velikog broja ponajboljih igrača, a u takvim su se sastavima boljim pokazali Hrvati koji su ostvarili treću uzastopnu pobjedu pod vodstvom novog izbornika Ante Čačića.

KOMENTAR IVICE MEDE Je li Čačić prelomio? Kalinić i Vrsaljko ispred Mandže i Srne, Olić mirovina

Čačić: Vrsaljko je bio fantastičan, a cijela momčad dobra

Rusija je povela u 15. minuti golom Fjodora Smolova, no 'vatreni' su u nastavku susreta okrenuli rezultat golovima Nikole Kalinića (57), Marcela Brozovića (60) i Marija Mandžukića (83).

Premda je u Rusiju doputovala bitno oslabljena, hrvatska vrsta je pružila odličnu predstavu ostvarivši uvjerljivu pobjedu. Izborniku Čačiću je zbog umora, ozljeda ili obveza u U-21 reprezentaciji otpalo čak 11 igrača - Modrić, Rakitić, Kovačić, Ćorluka, Pjaca, Subašić, Lovren, Pranjić, Schildenfeld, Antolić i Jedvaj. Niti Rusi nisu zaigrali u najjačem sastavu. 'Zbornaja' je prije tri dana u Krasnodaru pobijedili Portugal 1-0, no Leonid Sluckij je za ogled protiv 'vatrenih' načinio deset izmjena u sastavu.

Hrvatska je nešto bolje otvorila utakmicu i u 13. minuti imala prvu priliku. Međutim, Lodigin je obranio Perišićev udarac. Nažalost, dvije minute kasnije 'zbornaja' je došla do vodstva. Vida je pogriješio i odmah je stigla kazna. Ionov je utrčao u kazneni prostori u ubacio pred gol gdje je napadač Krasnodara poentirao. Minutu kasnije moglo je biti i 2-0. No ovoga puta Lovre Kalinić je obranio udarac Glušakova, a u nastavku akcije Smolov je prebacio vrata.

Najbolju priliku hrvatska reprezentacija je imala u 28. minuti kada je Mandžukić promašio 'nemoguće'. Srna je sjajnom dubinskom loptom pronašao napadača Juventusa koji je izbio sam pred ruskog vratara i pucao, ali je njegov udarac Lodign zaustavio. U 40. minuti Čačićevi odabranici su propustili još jednu izglednu priliku, nakon pogreške Lodigina koji je loše ispucao loptu, no Perišić je ponovo bio neprecizan.

Zasluženi preokret na krilima Brozovića, Vrsaljka i Kalinića

Na otvaranju drugog dijela 'kockasti' su prvi zaprijetili. Perišić je sjajno probio stranu i ubacio, no Mandžukić je još jednom pokazao kako nije pravi. Uzvratili su Rusi, no udarac Čeriševa je prošao uz samo vratnicu. Daleko bolju igru u nastavku hrvatska reprezentacija je okrunila postigavši dva gola za tri minute.

Prvo je Nikola Kalinić izjednačio u 57. minuti nakon Vrsaljkova utrčavanja i ubacivanja s desne strane, a zatim je Marcelo Brozović u 60. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora u same rašlje zabio za 2-1. U 71. minuti Rusi su imali zicer za 2-2, nakon što je Brozović nepotrebno izgubio loptu. Srećom, Lovre Kalinić je vrhunskom reakcijom obranio udarac Dzjube. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Hrvatska je riješila u 83. minuti, a pogodak je postigao Mandžukić na asistenciju odličnog Šime Vrsaljka.

Bila je to treća pobjeda hrvatske reprezentacije pod Čačićevim vodstvom nakon slavlja protiv Bugarske (3-0) i Malte (1-0). Bila je to i prva hrvatska pobjeda protiv Rusije nakon što su prve dvije međusobne utakmice završile bez golova.

Kako vam se svidjela Hrvatska u Rusiji?

Ukupno glasova:

RUSIJA - HRVATSKA 1-3

ROSTOV NA DONU. Stadion Olimp 2 - 15,800 gledatelja; Sudac: Clement Turpin (Francuska)

Strijelci: 1-0 Smolov (15), 1-1 N.Kalinić (57), 1-2 Brozović (60), 1-3 Mandžukić (82)

RUSIJA: Lodigin (od 46. Rebrov) - Šiškin, Semjenov, Vasin (od 88. Ignaševič), Kombarov (od 65. Novoselcov) - Glušakov (od 70. Mamajev), Jusupov - Ionov (od 65. Ignjacev),, Širokov, Čerišev (od 70. Dzjuba) - Smolov

HRVATSKA: I.Kalinić (od. Vargić) - Srna (od 46. Vrsaljko), Lešković, Vida, Pivarić - Brozović, Badelj, Močinić, Perišić - N.Kalinić (od 75. Milović), Mandžukić (od 87. Kramarić)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider