Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Rusija među najboljima'

Čačić: Vrsaljko je bio fantastičan, a cijela momčad dobra

Mislim da je Hrvatska danas od samog početka bila dobra, kazao je izbornik Ante Čačić nakon pobjede 'vatrenih' protiv Rusije 3-1 u prijateljskom susretu u Rostovu na Donu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čak smo i u prvom poluvremenu, koje smo završili u rezultatskom minusu, imali više prilika te trebali biti u prednosti. Nismo gubili glavu i završili smo kalendarsku godinu pobjedom protiv renomiranog protivnika, što nam omogućuje da nastavimo u dobrom ozračju", naglasio je Čačić.

Je li Čačić prelomio? Kalinić i Vrsaljko ispred Mandže i Srne, Olić mirovina

HRVATSKA pobijedila RUSIJU: Zaslužena i lijepa pobjeda za kraj 2015.!

Rusija je povela u 15. minuti golom Fjodora Smolova, no 'vatreni' su u nastavku susreta okrenuli rezultat golovima Nikole Kalinića (57), Marcela Brozovića (60) i Marija Mandžukića (83). Hrvatska je u Rusiju doputovala bitno oslabljena, izborniku Čačiću je zbog umora, ozljeda ili obveza u U-21 reprezentaciji otpalo čak 11 igrača - Modrić, Rakitić, Kovačić, Ćorluka, Pjaca, Subašić, Lovren, Pranjić, Schildenfeld, Antolić i Jedvaj. Niti Rusi nisu zaigrali u najjačem sastavu. 'Zbornaja' je prije tri dana u Krasnodaru pobijedili Portugal 1-0. no Leonid Sluckij je za ogled protiv 'vatrenih' načinio deset izmjena u sastavu.

"Sigurno je i ruski izbornik koristio ovu utakmicu za neke spoznaje za budućnost te Rusija nije bila na razini na kojoj se očekivalo, no to ne umanjuje naše ponašanje svih 90 minuta. Imali smo ideju unatoč primljenom pogotku i to se na kraju pretočilo u pobjedu", rekao je Čačić.

Napadački je dvojac donio dva gola, s dvije se asistencije istaknuo i Šime Vrsaljko, koji je na poluvremenu zamijenio kapetana Darija Srnu.

"Željeli smo držati Mandžukića i Kalinića što dulje u napadu, imali smo jako dobrih trenutaka, a njih dvojica su naposljetku zabili i dva gola. Na kraju smo probali i s jednim napadačem. Vrsaljko je bio fantastičan s dvije asistencije. No, veseli pristup i angažman cijele momčadi", kazao je izbornik.

"Za osam mjeseci u Francuskoj sve će reprezentacije izgledati drugačije. Sve su jake, a Rusija je među najjačima. Bila je ovo prava, natjecateljska utakmica bez obzira na početne postave, a i oni su imali faze dobre igre. Iskreno, ne bih volio biti s njima u skupini", zaključio je Čačić.

Kako vam se svidjela Hrvatska u Rusiji?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider