Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mance presudio

Osijek srušio Hajduk i sasvim zgusnuo stanje na ljestvici: Velika četvorka u tri boda

U šestom kolu Hrvatski Telekom Prve lige Osječani su sasvim zasluženo stigli do tri boda.

Osijek je pobijedio Hajduk s 1:0 u šestom kolu HNL-a i s trećim ovosezonskim trijumfom se probio na treću poziciju.

Osječani su potpuno zasluženo došli do sva tri boda, nadigravši Splićane čija je igra u većem dijelu utakmice bila sasvim jalova.

Zapravo, Hajduk je najbliže pogotku bio u petoj minuti kada je Jairo izbio sam ispred vratara Ivice Ivušića, provukao mu loptu kroz noge, ali se ona odbila u prečku.

Sve ostalo bilo je na strani domaćeg sastava - pokazali su bolju, bržu i agresivniju igru te su se s ova tri boda priključili klubovima iz vrha ljestvice.

Munjevita kontra Osijeka za pobjednički pogodak

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Antonio Mance u 34. minuti nakon brzog protunapada i kombinacije sa Šoršom. Lijevi branič Hajduka Ivan Dolček neoprezno je izgubio loptu na polovici Osijeka, do nje je stigao Tomislav Šorša koji je potom poslao visoku loptu na Mancea koji mu je glavom vratio u for, desni bočni domaćih nastavio je trk i zatim poslao prizemnu loptu na rub kaznenog prostora gdje je stigao Mance i preciznim udarcem pogodio donji lijevi kut vratara Marina Ljubića.

Bila je to treća prilika Mancea na utakmici, nakon što nije bio precizan u 15. minuti, dok mu je Ljubić obranio udarac iz 31. minute.

Iz nekoliko prekida u drugom poluvremenu je Hajduk prijetio, ali bez nekih izrazitih šansi, sve do sudačke nadoknade kada je Mijo Caktaš imao slobodnjak na 20-ak metara (pogodio je živi zid).

Dinamo je i dalje vodeći, premda ovog vikenda nije niti igrao jer su odgodili utakmicu s Rijekom zbog europskih obveza obaju klubova. Taj susret odigrat će se 18. prosinca.

gol expired Bez pobjednika u Velikoj Gorici: Istra povela, domaćin nije uspio okrenuti divider

gol expired Lokomotiva u nastavljenoj utakmici u Zaprešiću pobijedila Inter divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider