Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sada - derbi!

Hajduk slavio u Puli: Gyurcso zabio prve golove, Vulić preporodio Ivanovskog

Osmo kolo Hrvatski Telekom Prve lige kompletirano je dvobojem u Istri.

U posljednjoj utakmici osmog kola HNL-a Hajduk je na Aldo Drosini pobijedio Istru 1961 sa 4:2 i upisao i drugu pobjedu od dolaska trenera Zorana Vulića, popevši se na šesto mjesto na ljestvici.

Uraganskim prvi poluvremenom Splićani su došli do tri gola prednosti u razmaku od 15 minuta. Adam Gyurcso je u 21. iskoristio veliku pogrešku braniča Istre, a u 25. realizirao matnu situaciju nakon odlične akcije Hajduka.

Bili su to prvi golovi mađarskog krilnog napadača ove sezone, a njegovim buđenjem Hajduk će sigurno dosta profitirati jer, ne zaboravimo, proteklog proljeća Gyurcso je bio ponajbolji u redovima Majstora s mora.

U 36. minuti je nakon krasne asistencije Josipa Juranovića u strijelce se upisao i Mirko Ivanovski, još jedan igrač od kojeg se očekuju puno bolje partije. Makedonski centarfor je doveden s velikim očekivanjima na Poljud ovog ljeta iz Slaven Belupa u kojem je u protekle dvije sezone zabio 27 golova, ali nije dobro krenuo u Hajduku.

Pred kraj prvog poluvremena Puljani su smanjili fantastičnim pogotkom Julija Rodrigueza, a onda je u 52. minuti Ramon Mierez potpuno unio neizvjesnost.

Uslijedilo je razdoblje od 10-ak minuta u kojem je Istra pokušavala doći do izjednačenja, a kad nisu uspjeli, u 65. minuti je Ivanovski svojim drugim golom riješio pitanje pobjednika.

Ivanovski prelomio utakmicu

U sudačkoj nadoknadi je Ivanovski izborio jedanaesterac i crveni karton domaćeg kapetana Marina Grujevića, loptu je na bijelu točku namjestio Mijo Caktaš, opalio snažno i - pogodio gredu.

Nije "pukla" petarda, ali Hajduk se zadovoljan vraća iz Pule, s tri boda po koja je i došao.

Iduće subote u sklopu devetog kola HNL-a se na Poljudu igra najveći derbi hrvatskog nogometa i hrvatskog sporta općenito: Hajduk - Dinamo.

Međutim, prije toga će i Splićani i Zagrepčani morati odraditi obveze u šesnaestini finala Kupa.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider