Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije pitanje hoće li nego - kad?

Ronaldo juri prema ludom rekordu: Još dva do stotke, samo jedan igrač ispred njega

Cristiano Ronaldo sinoć je približio Portugal plasmanu na Europsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugal je sinoć demolirao Litvu sa 6:0 i približio se plasmanu na Europsko prvenstvo, a glavna priča s te utakmice bio je Cristiano Ronaldo, koji je po tko zna koji put potvrdio da je pravi stroj za golove.

Ronaldo je deveti put u dresu reprezentacije Portugala i 55. put u karijeri postigao hat-trick.

S tri pogotka došao je do brojke 98 i još mu samo dva nedostaju do okruglih 100 golova za reprezentaciju.

U nedjelju nova prilika

U povijesti nogometa samo je jedan igrač u reprezentativnoj karijeri zabio više od Ronalda. To je Ali Daei, legendarni napadač reprezentacije Irana koji je u 149 nastupa zabio 109 pogodaka.

Priliku za približavanje Daeiju Ronaldo će imati već u nedjelju, kada Portugal gostuje kod Luksemburga i treba mu pobjeda da osigura drugo mjesto u skupini B i izravan plasman na Euro.

gol expired Engleska osramotila Crnu Goru i izborila Euro, Češka se plasirala preko Kosova divider

U brojnim svojim intervjuima Portugalac je dao do znanja kako ne misli tako skoro završiti karijeru pa je gotovo sigurno da će, za godinu-dvije, postići još tih 12 pogodaka i zasjesti na prvo mjesto na ovoj vječnoj ljestvici, gdje se iza njega nalaze velikani poput Ferenca Puskasa, Pelea, Gerda Müllera, pa i njegov veliki rival Lionel Messi, koji je za reprezentaciju Argentine zabio "samo" 68 golova.

Impresivne brojke govore same za sebe

Kad smo kod usporedbi s Messijem i Argentincima, treba reći da je Ronaldo u ovoj kalendarskoj godini za Portugal zabio 12 golova, dok je Messi u posljednje tri godine u 11 navrata bio strijelac za Gaučose. Doduše, objektivna je okolnost da je Messi svojedobno uzimao time-out od reprezentacije pa nije ni igrao svaku utakmicu, ali činjenice su neumoljive i one govore kako je Ronaldo neusporedivo efikasniji u nacionalnom dresu.

Za one koji vole brojke, izdvojili smo još nekoliko zanimljivih podataka vezanih uz Ronaldov učinak.

Ovo je 13. godina zaredom da je postigao barem 30 golova, u posljednjih pet utakmica za reprezentaciju bio je strijelac 10 puta, a koliko Portugal ovisi o Ronaldu, možda najbolje dokazuje to što svi ostali igrači pozvani na ovo reprezentativno okupljanje imaju 46 golova na kontu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider